Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες για συνέχιση του αγώνα τους.

0

 

Η ΟΕΚΙΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες II και IIΙ της «COSCO» για δουλειά με δικαιώματα, την ταξική αλληλεγγύη απέναντι στην τρομοκρατία και την αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας. Καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την απαράδεκτη και με συνοπτικές διαδικασίες απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η COSCO και ο ΟΛΠ, να βγάλει παράνομη την απεργία, τον  αγώνα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση και τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, την ένταξη στα ΒΑΕ.

Αποκαλύπτονται για μια ακόμα φορά τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων όπως και τα εμπόδια που διατήρησε και ενίσχυσε χτυπώντας το απεργιακό δικαίωμα, τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες για συνέχιση του αγώνα τους. Αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη.

Η οργάνωση της πάλης με βάση τις ανάγκες μας σε σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις της αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους. Ξεσκεπάζει και καταρρίπτει τα ιδεολογήματα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, την υπονόμευση ακόμα και της ίδιας της απεργίας ως μορφής πάλης από τις δυνάμεις που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας

Οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.