Η ομιλία στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Είμαστε εδώ, μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Είμαστε εδώ, μπροστά στο σύμβολο του κράτους-δολοφόνου, για να βροντοφωνάξουμε

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι πάντα, σταθερά, στο πλευρό του ηρωικού, του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης.

Είμαστε εδώ γιατί τις προηγούμενες μέρες το Ισραήλ προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των παλαιστινίων, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως της Ελληνικής.

Πριν από λίγες ώρες και επίσημα το Ισραήλ ψήφισε νόμο που ανακηρύσσει το Ισραήλ ως Εβραϊκό κράτος, μια εξέλιξη που θυμίζει καθεστώς απαρτχάιντ και ανοίγει το δρόμο σε νέες ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια στους αραβικούς πληθυσμούς.

Οι επιθέσεις, οι οποίες ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της Συνόδου Κορυφής των ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά και η σημερινή εξέλιξη, εκφράζουν την κλιμάκωση των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.

Τα αιματοβαμμένα εγκαίνια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που συνοδεύτηκαν με τη δολοφονία πάνω από 130 παλαιστινίων και το σακάτεμα χιλιάδων ακόμη από το Ισραήλ, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αξιοποιείται στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία τους για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, για τον περιορισμό του Ιράν.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί δε θα γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού, όπως είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι αυτής της Κυβέρνησης του δήθεν «Αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί στρατηγικής σημασίας την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Που εκπαιδεύει τα ισραηλινά μαχητικά στον Ελληνικό ουρανό για να βομβαρδίζουν τη Γάζα. Που αρνείται να αναγνωρίσει επίσημα το Παλαιστινιακό κράτος!

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στον ψαχνό τα νέα παιδιά που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο λαομίσητο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Τα στελέχη της όπου βρεθούν και όπου σταθούν κάνουν σχέδια και για μια καινούρια αμερικάνικη βάση. Ήδη ετοιμάζουν στην Αλεξανδρούπολη, στη Σύρο και αλλού ενώ από  τη Σούδα εξοπλίζονται τα μαχητικά πλοία και αεροπλάνα που σπέρνουν τον όλεθρο στη Μ. Ανατολή και στον Άραξο ετοιμάζονται να φέρουν πυρηνικά.

Είναι η Κυβέρνηση-Πλυντήριο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Η Κυβέρνηση του Τσίπρα, που αποδεικνύεται ο καλύτερος φίλος του «διαβολικά καλού» Τραμπ. Είναι η κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα πλεονάσματα και τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, που ανέρχονται στο 2% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το αδελφό του κόμμα DieLinke, που είναι ηγετική δύναμη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, χθες φύτευε δεντράκια μαζί με τους με τους ισραηλινούς εποίκους, στο χώμα που έχουν κλέψει από τους παλαιστίνιους. Ξεπλένοντας το κράτος δολοφόνο.

Την προηγούμενη βδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μαζί με τα υπόλοιπα γεράκια του πολέμου, έβαλαν επί τάπητος τον σχεδιασμό τους για το νέο γύρο αντιπαράθεσης. Τη νέα σφαγή μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας και των λοιπών περιφερειακών δυνάμεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς, των αγορών. Για αυτούς τους λόγους οι λαοί σκοτώνονται, ξεριζώνονται, οδηγούνται στην προσφυγιά, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Εκμεταλλευόμενοι την «αστάθεια» που οι ίδιοι προκαλούν με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν εναντίον άλλων χωρών, τα εθνικιστικά μίση και τους αλυτρωτισμούς που καλλιεργούν, βάζουν βαθιά στο χώμα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής την μπότα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ταυτόχρονα αποτελούν πρόκληση οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες – “αποθήκες” ανθρώπινων ψυχών. Οι πρόσφυγες, που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έλληνες εργάτες, μετανάστες, παλαιστίνιοι, όλοι δεχόμαστε με τη μια ή την άλλη μορφή την βάρβαρη επίθεση του ιμπεριαλισμού. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, τον ίδιο εχθρό. Όλοι μαζί δίνουμε την ίδια απάντηση:

Δεν μας τρομάζουν. Δεν θα μας σταματήσουν. Δεν θα μας υποτάξουν.

Στηρίζουμε το παράδειγμα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού που τόσα χρόνια δεν σκύβει το κεφάλι. Αντιστέκεται, αγωνίζεται, διεκδικεί κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Στηρίζουμε το μικρό αγόρι με τη σφεντόνα απέναντι στο τανκς

 

Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! 

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έπικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

  • Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

Διεκδικούμε

  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

  • Αποδέσμευση τώρα από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας, Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον φόνο τους, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ-Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...