Η λύση δεν είναι η φυγή, η ψευδαίσθηση, η παραίτηση και η υποταγή. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που γεννούν τη ναρκωκουλτούρα

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναρκωτικά αποτελούν ένα ακόμα όπλο χειραγώγησης του καπιταλισμού για να ματαιωθεί η απάντηση και η οργανωμένη πάλη των νέων  απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική  των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ. Είναι ακόμη ένα ύπουλο μέσο για να πετάξουν έξω από τον αγώνα τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Την ίδια στιγμή που, οι νέοι εργαζόμενοι βιώνουν την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση μέσα από τους μισθούς χαρτζιλίκι, τις μηνιαίες συμβάσεις εργασίας, τα εξάμηνα προγράμματα τζάμπα εργασίας, την απληρωσιά, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και ξανά μετά την ανεργία, τους φραγμούς στη μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό προβάλλεται ως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΙΕΞΟΔΟΣ η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών!

Τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που βρίσκονται ακόμα στα θρανία, οι νέοι εργάτες δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της Ναρκωκουλτούρας, να γίνουν χειροκροτητές στις φιέστες και τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ που στήνει η κυβερνητική πια νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με διάφορους φορείς και ΜΚΟ.

Αντίθετα πρέπει να βγουν μαχητικά μπροστά, να δυναμώσουν τα σωματεία, να συμβάλλουν ώστε να δυναμώσει η ταξική γραμμή,  να μετρηθούν βήματα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, να πρωτοστατήσουν στους νέους αγώνες που θα δώσει η εργατική τάξη για να αντεπιτεθεί στους εκμεταλλευτές της, για να τσακίσει τα βάρβαρα μέτρα τους, μέχρι να γίνει η ίδια πλέον ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Το ΠΑΜΕ αντιτάσσεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά ενάντια στην εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία.

Είναι απάτη ο διαχωρισμός σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι 1 στους 5 σε στεγνά θεραπευτικά προγράµµατα στην Ελλάδα εντάχθηκε λόγω εξάρτησης από κάνναβη, το ποσοστό στην Ευρώπη αυξάνεται και χτυπάει κόκκινο στην Ολλανδία όπου το 54% όσων απευθύνονται σε προγράµµατα απεξάρτησης είναι χρήστες κάνναβης.

Δεν είναι λύση η πολιτική της συντήρησης της εξάρτησης μέσω από υποκατάστατες ουσίες αφού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης η πλειονότητα των εισαγωγών στα προγράμματα θεραπείας έχει ως αιτία την εξάρτηση από αυτές τις ουσίες. Οι θάνατοι που συνδέονται με τη χρήση ηρωίνης μειώνονται και αυξάνονται οι θάνατοι που συνδέονται με ουσίες που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα (βουπρενορφίνη, μεθαδόνη και φαιντανύλη).

Διεκδικούμε

  • ·         Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
  • ·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
  • ·         Τη δημιουργία “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
  • ·         Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας. 
  • ·         Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων

 

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνες στους χώρους δουλειάς, τους συλλόγους κατάρτισης, τα 15μελή στα σχολεία, τις λαϊκές επιτροπές να δυναμώσουν την παρέμβαση τους στους χώρους που ζει και εργάζεται η νεολαία, να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες ώστε να φτάσουν οι θέσεις και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, να ισχυροποιηθεί το μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, να φτάσει στους νέους εργάτες η αταλάντευτη πρόταση αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ουσία, σε κάθε είδους εξάρτηση.

Η Γραμματεία Νέων

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...