Η θέση σας είναι στην απεργία μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πρόσφυγες και μετανάστες

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για το πολιτικό άσυλο δεν λύνει το τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα για την παραμονή σας στη χώρα μας χωρίς προβλήματα. Ένας φράχτης θα υψωθεί στα σύνορα για να συλλαμβάνουν ευκολότερα όσους προσπαθούν να γλυτώσουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, τις άσχημες συνθήκες ζωής. Άλλος ένας φράχτης που δεν είναι με σύρματα ή πέτρες αλλά με σκληρή νομοθεσία με μηχανισμούς όπως είναι ο FRONTEX , ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό σώμα χτίζεται και υψώνεται για να γίνει η ζωή των προσφύγων και μεταναστών ακόμη πιο δύσκολη.

Τα κέντρα κράτησης αλλάζουν το όνομα σε κέντρα υποδοχής χωρίς να αλλάζουν τη σκληρή πραγματικότητα. Εκεί μέσα θα κρατούνται για όσο καιρό θα διαρκεί η έρευνα αν θα απελαθούν ή όχι μέχρι και 12 μήνες με περιορισμό της ελευθερίας τους. Άτυπες φυλακές που θα μετατραπούν παλιά στρατόπεδα ακόμη και καράβια μέσα στη θάλασσα. Όποιος δε απελαύνεται δεν έχει δικαίωμα να ξαναέρθει στη χώρα μας ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για πέντε χρόνια ακόμη και με νόμιμο τρόπο, ακόμη και αν είναι ανήλικος.

Τα παράβολα αιτήσεων και ανανέωσης παραμονής διπλασιάζονται, όσοι μένουν άνεργοι και δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα εκτός από το πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της απέλασης .
Όσοι έχουν δουλειά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα ρατσισμού που σκόπιμα καλλιεργούνται και βιώνουν όλα τα προβλήματα που σήμερα γονατίζουν την εργατική τάξη της χώρας μας.

Πρόσφυγες και μετανάστες

Η υπομονή και υποταγή δεν ταιριάζει στην εργατική τάξη. Με τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο που τρώνε άλλοι. Τα γεγονότα με τους απεργούς πείνας στη Νομική σχολή έδειξαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, φασιστικές οργανώσεις αξιοποιούν τα προβλήματα των μεταναστών για να δυναμώσουν το ρατσισμό και να αφαιρέσουν δικαιώματα και ελευθερίες από όλους μας. Έδειξαν επίσης ότι οι δυνάμεις που εμφανίζονται ως προστάτες απ τη μια των μεταναστών και προσφύγων και από την άλλη επικαλούνται τους νόμους της Ε.Ε. που δε χτυπάνε τις πραγματικές αιτίες που οι μετανάστες και πρόσφυγες κρατούνται σε ομηρία. Εξυπηρετούν τα σχέδια όσων θέλουν να ταυτίσουν τους μετανάστες και πρόσφυγες με όλα τα προβλήματα που φορτώθηκαν οι Έλληνες εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να δώσετε τη μάχη για απόκτηση χαρτιών, για δουλειά, μεροκάματα αξιοπρέπειας, ένσημα, γιατρούς, φάρμακα, σχολεία μαζί με τα ταξικά συνδικάτα. Κανένας εργατοϋπάλληλος ανασφάλιστος. Κανένας να μην πληρώνεται κάτω από τις Συλλογικές συμβάσεις. Κανένας ανοργάνωτος.

Η θέση σας είναι στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 23 Φλεβάρη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Θέλουμε το πανό σας να έχει ξεχωριστή θέση στη συγκέντρωση μας. Να γράφει στη γλώσσα σας τα αιτήματά σας.

Ανήκουμε όλοι στην Εργατική Τάξη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...