Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Forthnet – Nova για τη μείωση στα κοστολόγιά της

Δημοσιεύτηκε στις

“Στο λειτουργικό μέρος, εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, βελτιώνουμε διαρκώς το κοστολογικό μοντέλο της εταιρείας…», δηλώσεις CEOForthnet.

 

Συνάδελφοι,Συναδέλφισσες,

 Η διοίκηση του ομίλου Forthnet – Nova διακηρύττει σε όλους τους τόνους πόσο αποτελεσματικά μείωσε τα κοστολόγιά της. Κι αν ο CEO «ξέχασε» να αναφέρει, οφείλουμε να θυμηθούμε ότι τεράστια συμμετοχή σ’ αυτό το επιτυχημένο project είχανε οι μαζικές μειώσεις μισθών το 2012-2013. Επίσης, ξέχασαν να αναφερθούν στους εκατοντάδες συναδέλφους που απέλυσαν την τελευταία 5ετία. Τέλος, να δώσουν θερμά μπράβο σε παλιές και νυν κυβερνήσεις, που με νόμους παραγγελία του ΣΕΒ και του ΣΕΠΕ, μας έχουν φτάσει το μισθό στα 489 ευρώ καθαρα και 426 για τους κάτω των 25 χρονών. Αυτό το «καύσιμο» θέλει άλλωστε ο ανταγωνισμός και η ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν.

Παράλληλα με αυτά τα σχέδια, τόσο ο όμιλος που εργαζόμαστε, όσο και το σύνολο των μεγάλων επιχειρήσεων πανελλαδικά, φαίνεται να τους «έχει πιάσει ο πόνος» για τις ελευθερίες των εργαζομένων, τη δυνατότητα πολιτικής έκφρασης στον τόπο εργασίας και τα σωματεία μας. Στην εταιρεία πληροφορικής Unify, η εργοδοσία ζητάει οι εργαζόμενοι να υπογράψουν ένα «κώδικα ηθικής» όπου θα δεσμεύονται να αφήσουν εκτός χώρου εργασίας τις διεκδικήσεις τους. Γιατί για τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ηθικό να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στις εταιρείες, όταν οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, η εντατικοποίηση, το τσάκισμα της υγείας μας είναι η καθημερινότητα. Στην εταιρεία RETAIL- LINK, η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενο, πρωτοπόρο μέλος του κλαδικού συνδικάτου (ΣΕΤΗΠ), γιατί καλούσε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με τις απλήρωτες υπερωρίες, την κακοπληρωσιά. Η μαζική κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ και η συμπαράσταση της πλειοψηφίας των εργαζομένων της Retail–Link, οδήγησαν στην επαναπρόσληψή του, δείχνοντας πώς μπορούμε να κερδίζουμε κατακτήσεις.

Η εργοδοσία της ForthnetNova, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων Forthnet, η οποία εκδικάζεται στις 29 Σεπτέμβρη. Με αυτήν την αγωγή παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Σωματείου. Απαιτεί να χάσουν την ιδιότητά τους τα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου που είναι με σύμβαση επινοικίασης από τρίτες εταιρείες, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη Forthnet τους εξέλεξαν. Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονται στις εγκαταστάσεις της και για έργο του ομίλου Forthnet.

Ξέρουμε ότι δεν αρέσει στις εργοδοσίες του κλάδου να σηκώνουμε κεφάλι, να παλεύουμε οι εργαζόμενοι από κοινού, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας(Forthnet, Netmed, αορίστου, ορισμένου, μπλοκάκι, επινοικιαζόμενοι κλπ.). Τους χαλάει που δώσαμε και δίνουμε απο κοινού αγώνες για καλύτερη ΖΩΗ, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους.

Εμείς τους απαντάμε ότι το Σωματείο μας δεν είναι του χεριού τους! Δε θα αποφασίσουν οι διευθυντές και οι supervisors ποιος θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Εμείς αποφασίζουμε.

Γίνετε πιο ξεκάθαρο ποιους υπηρετούν κυβέρνηση – «θεσμοί» όταν ετοιμάζουν τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τις ελευθερίες των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, τη δυνατότητα να διεκδικούμε και να απαντάμε μέσα από τα συλλογικά μας όργανα. Θέλουν να περνάνε τα σχέδια τους για απολύσεις, ανακύκλωση προσωπικού, εντατικοποίηση χωρίς να κουνιέται φύλλο. Δε θα τους περάσει! Στα σχέδια που ετοιμάζουν για να μας διαλύσουν τις ζωές θα είμαστε αταλάντευτα απέναντί τους, να οργανώνουμε την αντεπίθεση, πλάι με τους Συναδέλφους του κλάδου και όλης της χώρας.

Καλούμε επιχειρησιακά σωματεία, κλαδικά, ομοσπονδίες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίθεση που δεχόμαστε. Η απόφαση αυτής της δίκης θα είναι οδηγός για τις εργατικές ελευθερίες συνολικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ:               Ο Πρόεδρος   : Κων/νος Θεοδωρόπουλος       6936673776 

Ο Γραμματέας : Μπαμπανιώτης Δημήτρης      6977481731

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τα πρόσφατα περιστατικά στον όμιλο PHARMATHEN

Το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία μας έχει πληροφορηθεί για διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Πανελλαδική Απεργία 17 Απρίλη

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία και από...

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λήμνου:Για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 17ης του Απρίλη

Mαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και οι συνταξιούχοι της...