Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου χαιρετίζει την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες- φοι,

 Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ από το Δ.Σ. του σωματείου στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία “Σόφτεξ”.

Είναι μία ΣΣΕ που προβλέπει αύξηση 1,5% από την 1η Μαρτίου 2014.

 Η υπογραφή αυτής της ΣΣΕ είναι θετικό παράδειγμα για όλο τον κλάδο, γιατί υπογράφτηκε σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση. Οι ΣΣΕ που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα και προσαυξήσεις και ότι άλλο θεσμικό δικαίωμα των εργαζομένων υπάρχει.

Παράδειγμα, οι ΣΣΕ που υπογράφτηκαν το 2011 προέβλεπαν αυξήσεις 1,8%, το 2012 και το 2013 δεν προβλέπονταν αυξήσεις, αλλά διασφάλιζαν τα εργατικά δικαιώματα.

 Αυτή η κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων της Σόφτεξ, έγινε γιατί το σωματείο ακολούθησε την κατεύθυνση που έχει χαράξει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία. Γραμμή διεκδίκησης και όχι συνδιαλλαγής και παραχωρήσεων. Βοήθησε η θέση της Ομοσπονδίας που απέκρουσε τις προτάσεις της εργοδοσίας στον κλάδο, για υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις και πάλεψε στην κατεύθυνση που είχε χαράξει, δηλαδή ούτε βήμα πίσω τουλάχιστον από τις ΣΣΕ του 2009.

 

Πάνω εδώ το σωματείο της Σόφτεξ με ταξική συνέπεια και σταθερότητα πέτυχε την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και την πρωτοπόρα δράση για όλα τα δικαιώματα. Γι ‘ αυτό είχε αποτελέσματα.

 

Η υπογραφή αυτής της ΣΣΕ βγάζει θετική πείρα για όλο τον κλάδο και χρειάζεται να αξιοποιηθεί από όλα τα σωματεία, την Διοίκηση της Ομοσπονδίας στη μάχη που δίνουμε για την υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ.

 

Αγωνιστικά

 

 

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...