Η Διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων των Κλωστηρίων Θράκης να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων των Κλωστηρίων Θράκης να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Καλεί του εργαζόμενους να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε όσους τους καλούν σε υποταγή, ότι δε γίνεται τίποτα και πρέπει να αποδεχτούν την απληρωσιά και την εξαθλίωση.

Με αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες να οργανώσουν τον αγώνα με βάση τα δικά τους συμφέροντα σε σύγκρουση με την εργοδοσία του ομίλου που κλιμακώνει την επίθεση της.

Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πείρα από τα άλλα 2 εργοστάσια. Από τα Γιαννιτσά που έκλεισε το εργοστάσιο έχοντας εγκλωβισμένους τους εργάτες με τις πλάτες της πλειοψηφίας του εργοστασιακού σωματείου και από το Κιλκίς που ουσιαστικά βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αδίστακτοι προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, το μέλλον που προετοιμάζουν και για τους συναδέλφους στην Κομοτηνή, ότι τα δικά μας συμφέροντα είναι διαμετρικά αντίθετα από αυτά των εργοδοτών.

Μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους είναι να αποτρέψουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς μεγαλοεργοδοσίας – κυβέρνησης και ΕΕ, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, τις νέες ανατροπές που ετοιμάζουν σε εργασιακά – συνδικαλιστικά δικαιώματά μας μέσα από την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος προκειμένου να εξασφαλίσουν για τους βιομήχανους την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...