Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στους Νέους Εργαζόμενους της Δανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζουμε την στήριξη και Αλληλεγγύη μας στην συνδικαλιστική νεολαία 3F και τους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές-μαθητές της Δανίας που οργανώνουν κινητοποιήσεις για το δικαίωμα τους στη μόρφωση.

Η Κυβέρνηση της Δανίας στον προϋπολογισμό της σχεδιάζει να κάνει περικοπές 8,7 δις από την Εκπαίδευση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας της παιδείας στην Δανία. Θα δημιουργήσει εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής τάξης. Ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη η συνδικαλιστική νεολαία 3F μαζί με πρακτικάριους και το φοιτητικό-μαθητικό κίνημα οργανώνουν κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, την Κοπεγχάγη και το Ααρχους.

Ανεξαρτήτως αν σε μια χώρα υπάρχει ή όχι Μνημόνιο, η νεολαία είναι το θύμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Σε μια ταξική κοινωνία που δίνει τα πάντα στους προνομιούχους και στέλνει τα παιδιά της εργατικής τάξης σε ένα μέλλον με ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, φτώχεια και αμορφωσιά. Θέλουν να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας.

Ενάντια σε αυτήν την κατάσταση η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούμε τους νέους εργαζομένους, τους πρακτικάριους, τους φοιτητές, τους ανέργους να οργανωθούν στα συνδικάτα. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ενάντια στους εργοδότες και τις Κυβερνήσεις τους. Ενάντια στους συνδικαλιστές της εργοδοσίας. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζουμε την στήριξη και Αλληλεγγύη μας στους νέους εργαζόμενους της Δανίας και την 3F για την κινητοποίηση τους στις 29 Οκτώβρη.

 

 Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ                                                   Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-ΜΑΣ

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...