Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξη της στο Συλλαλητήριο νεολαίας στις 28 Μάρτη στην Πορτογαλία

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξη της στο συλλαλητήριο των νέων εργαζόμενων που οργανώνει η Γραμματεία Νέων της CGTP-In Πορτογαλίας στις 28 Μάρτη ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που έχουν ως θύματα την εργατική τάξη και τη νεολαία της, προκειμένου να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Σύντροφοι, πληροφορηθήκαμε για το μεγάλο συλλαλητήριο νεολαίας που προετοιμάζετε για τις 28 Μάρτη, απαιτώντας δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα για τους νέους εργαζόμενους της Πορτογαλίας. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα οι νέοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν ανεργία που αγγίζει επίσημα το 60% στους νέους, μισθούς που για τους νέους εργαζόμενους είναι με νόμο χαμηλότεροι από τον βασικό μισθό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας, ή ακόμη και μέσω προγραμμάτων μαθητείας δουλεύουμε σχεδόν δωρεάν, δήθεν για να αποκτήσουμε εργασιακή εμπειρία.

Ταυτόχρονα, παρά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, η νέα συμφωνία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, είναι συνέχεια των προηγούμενων συμφωνιών, που σκοπό έχουν τη τους χαμηλούς μισθούς, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και την κατάργηση των τελευταίων ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Οι νέοι σήμερα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απο δήθεν σωτήρες. Ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων τους είναι η οργάνωση των νέων στα σωματεία, σε αντιπαράθεση με τη λογική της «ταξικής συνεργασίας» του εργοδοτικού συνδικαλισμού, για οργάνωση της ταξικής πάλης με την υπόλοιπη εργατική τάξη, ενάντια στο κεφάλαιο και την Ε.Ε., στον αγώνα για μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Σε αυτή τη κατεύθυνση το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, για την συνάντηση και τον συντονισμό των ταξικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Σε αυτό το δρόμο, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό σας και εύχεται καλή επιτυχία στην κινητοποίηση της 28ης Μάρτη.

 

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...