Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας και στους διωκόμενους ναυτεργάτες

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας και στους διωκόμενους ναυτεργάτες,12 από τους οποίους (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) ξανακάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Δευτέρα 22 Ιούνη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου, με την κατηγορία της παρακώλησης συγκοινωνιών.

Οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες διώκονται από την ναυτιλιακή εταιρία ΝΕΚ συμφερόντων Μητσόπουλου γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ στις 11/4/2012 ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι διώξεις συνδικαλιστών, οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους από την ταξική δικαιοσύνη, που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της συλλογικής πάλης, της Απεργίας, το χτύπημα των ταξικών συνδικάτων και των συνδικαλιστών που παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, την τρομοκράτηση των εργαζομένων, για να μπορούν ασύδοτοι εργοδότες και κυβέρνηση να κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πρόκληση και κοροϊδία προς τους διωκόμενους ναυτεργάτες αποτελεί η στάση του υπουργείου δικαιοσύνης στο αίτημά τους για παύση κάθε ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Η νομοθετική πρωτοβουλία που ο υπουργός ισχυρίζεται ότι θα πάρει δεν απαλλάσσει τους ναυτεργάτες από τις διώξεις, αναγνωρίζει ότι διαπράττουν έγκλημα όταν απεργούν, όταν αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους και προτείνει την μετατροπή του από πλημμέλημα σε πταίσμα για να χρυσώσει το χάπι, δίνοντας έτσι αέρα στους εφοπλιστές να συνεχίσουν τις διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους ναυτεργάτες, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, ενάντια στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει.

Το δίκιο της εργατικής τάξης δεν κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες, κατακτιέται μέσα από την ένταση της ταξικής πάλης, την συσπείρωση και οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε τόπο δουλειάς.

Με την πάλη μας μπορούμε να επιβάλουμε το σύνθημα:

 

«ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ»

 

 

Καβάλα 19/6/2015

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...