Ευχαρηστήρια επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στις 1η Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Λάβαμε το μήνυμα Αλληλεγγύης που μας στείλατε για το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ της 1ης Νοέμβρη. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση απάντηση σας, που μας βοήθησε πολύ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το συλλαλητήριο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Συμμετείχαν πάνω από 1000 οργανώσεις και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με πάνω από 100,000 διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα που συναντήθηκαν σε μια γιγάντια διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα. Αντιμετωπίσαμε την αποσιώπηση των δράσεων μας από τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, αντικομουνισμό, την επίθεση εργοδοτών με απαγορεύσεις εισόδου σε συνδικαλιστές, ακόμη και απολύσεις, ενώ βρώμικος ήταν και ο ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού και συνδικαλιστών του φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού.

Κόντρα σε όλα αυτά, το Συλλαλητήριο ήταν μαζικό, μαχητικό και αποτελεί παρακαταθήκη για την συνέχεια. Εκτός από την μαζικότητα, αφήνουν παρακαταθήκη οι εκατοντάδες Συνελεύσεις, Συσκέψεις και Συζητήσεις που οργάνωσαν τα Συνδικάτα στους χώρους δουλειάς. Το ότι το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ συζητήθηκε και υιοθετήθηκε από χιλιάδες εργαζόμενους. Ότι πάνω από 200 Συνδικάτα και φορείς που δεν ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ πήραν απόφαση να συμπορευτούν μαζί μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Σε αυτήν την επιτυχία του Συλλαλητηρίου, ρόλο έπαιξε και η διεθνιστική αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο ΠΑΜΕ και στην Εργατική Τάξη της Ελλάδος και από την οργάνωση σας, αναδεικνύοντας την για μια ακόμη φορά ότι η αλληλεγγύη και η στήριξη των αγώνων σε κάθε χώρα από την παγκόσμια εργατική τάξη είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των εργατών. Το μήνυμα σας δημοσιεύτηκε στην σελίδα του ΠΑΜΕ στο ίντερνετ, στάλθηκε στα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τον ελληνικό τύπο και διαβάστηκε και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Η δυναμική του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, αλλά και η όξυνση της επίθεσης ενάντια στην Εργατική τάξη μας ώθησε σε Κάλεσμα για κλιμάκωση του Αγώνα με Γενική-Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη. Είμαστε σίγουροι, ότι και σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα θα σας έχουμε δίπλα μας.

Σας ευχαριστούμε ξανά για την στήριξη σας

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...