Εργατικό Κέντρο Σάμου : Κινητοποιήσεις στην Ικαρία για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 12 μ.μ. στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση για τους εργαζόμενους και το λαό στα νησιά μας, σε σημείο εγκληματικό. Όλες οι δομές υγείας στο νομό μας, είναι υποστελεχωμένες, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων, λόγω υποχρηματοδότησης. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία υπολειτουργούν, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζουν, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κατ’ επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, να βλέπουν την Υγεία ως κόστος και εμπόρευμα.

Στην Ικαρία η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο απουσιάζει από το νησί με εκπαιδευτική άδεια. Η θέση της δεν αναπληρώθηκε από άλλο παιδίατρο. Αντίστοιχα δεν υπάρχει ειδικότητα παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ευδήλου και στα υπόλοιπα Π.Ι. του νησιού. Αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης παιδιάτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι να μένει ουσιαστικά ακάλυπτος ο παιδικός πληθυσμός του νησιού τόσο για τις πάγιες υγειονομικές τους ανάγκες, όσο και για τις έκτακτες που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ακόμα και για την ζωή τους. Η υποκατάσταση των παιδιάτρων από τους γιατρούς γενικής ιατρικής, που είναι συνήθης πρακτική, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναγκαίες εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούνται για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών.

Η έλλειψη παιδιάτρων συμβάλει ώστε σχεδόν καθημερινά να καταγράφονται περιστατικά μεταφοράς ασθενών, είτε στη Σάμο είτε στην Αθήνα. Στην Ικαρία αλλά και τους Φούρνους κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα νησιά είναι αποκλεισμένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυξάνοντας έτσι την ανασφάλεια των γονιών και συνολικά των κατοίκων, σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδιάτρου.

Δεν πάει άλλο! Είμαστε μαζί στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στην Υγεία, με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Ικαρίας, τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

 

Καλούμε όλο τον Ικαριακό λαό στην Πανικάρια Συγκέντρωση την

Πέμπτη 22 Φλεβάρη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Ικαρίας

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Να προσληφθεί άμεσα δεύτερος παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Ικαρίας και παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου προκειμένου να υπάρχει κάλυψη για όλο το νησί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

  • Όλες οι μονήρεις θέσεις ανά ειδικότητα γιατρών του νοσοκομείου να γίνουν τουλάχιστον διπλές, με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

  • Άμεση λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού -Σταθμού Αιμοδοσίας-Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας

  • Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

  • Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

  • Προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες Υγείας των νησιών μας. Όλη την αναγκαία, σύγχρονη υλικοτεχνική υποστήριξη για Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας – Αγροτικά Ιατρεία ώστε να νιώθουν ασφάλεια τόσο οι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών μας, όσο και οι εργαζόμενοι.

  • Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες μας σε 24ωρη βάση στα νησιά μας

  • Κανένας άνεργος και ΑΜΕΑ ανασφάλιστος και χωρίς ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...