Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου : Αλληλεγγύη στους απεργούς της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει αλληλεγγύη και στήριξη στους συναδέλφους απεργούς της προβλήτας ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO και του ΟΛΠ και στο Σωματείο τους την «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) και λιμενεργατών του ΟΛΠ που δίνουν ένα δίκαιο και σκληρό αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ, καμιά μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ενιαία επιτροπή, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, δουλειά με δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία της Cosco, των εργολάβων, του ΟΛΠ κλπ και τις δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δείχνοντας πόσο «τυφλή» είναι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστός νεροκουβαλητής του κεφαλαίου, έχει ευθύνες αφού υπηρετεί τη μεγαλοεργοδοσία με τους νόμους της. Έχει ευθύνες για τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν εκεί και αλλού και σακατεύουν τους συναδέλφους που μοχθούν να βγάλουν το μεροκάματο. Που έχει καταργήσει τα Βαρέα από μια σειρά κλάδους και ειδικότητες. Δε μας ξεγελά με τις υποσχέσεις της για επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού στα 751 €. Ο «σπανός» γένια θα βγάλει η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου φιλολαϊκά δεν μπορούν να γίνουν. Όλοι αυτοί είναι ταγμένοι στην πολιτική της Ε.Ε., στην πολιτική του κεφαλαίου.

Οι συνθήκες εργασίας στην COSCO, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους δουλειάς ναυαρχίδες της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπηρετεί η κυβέρνηση των βιομηχάνων, θυμίζουν εργασιακά γκέτο. Θυμίζουν Νταχάου. Οι θετικοί δείκτες της ανάπτυξης γράφονται από εργάτες δούλους, από αντιλαϊκούς και κατασταλτικούς νόμους. Δεν είναι δίκαιη γιατί είναι ποτισμένη από τον ιδρώτα μας και βαμμένη με εργατικό αίμα. Έχει μισθούς πείνας, ανεργία, εξαθλίωση, δουλειά πολύωρη και κακοπληρωμένη. Χαρακτηρίζεται από ανυπαρξία ΣΣΕ, τρομοκρατία για εμάς και κέρδη για τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, είμαστε στο πλευρό σας γιατί η «πυξίδα» μας δείχνει τις ταξικές ανάγκες!

Όπλο σας, όπως και όλων των εργαζομένων, είναι η συλλογική και οργανωμένη πάλη με τα σωματεία κάστρα αγώνα. Είναι η αλληλεγγύη όλων μας. Ο αγώνας στέλνει μήνυμα στα αφεντικά, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους ότι αποφασισμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να σταθούμε απέναντί τους!

Οι εργαζόμενοι Σάμου και Ικαρίας, το ταξικό κίνημα των νησιών μας σας ευχόμαστε αντοχή και νίκη στο αγώνα σας!

Παίρνουμε και εμείς δύναμη από αυτόν!

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σάμου

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...