Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου : Διανομή Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σάββατο 12/3 μεγάλη ομάδα αποτελούμενη από μέλη των παραπάνω φορέων  (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, Σύλλογοι Γυναικών Σάμου (Μέλη Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), του ταξικού κινήματος της Σάμου, μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.λπ.) στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής (hotspot).

 Η αποστολή αυτή είναι μια από τις πολλές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται από το καλοκαίρι του 2015, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους βασανισμένους και ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στο νησί μας.

 Τονίζουμε ακόμη μια φορά, ότι το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό δεν θα λυθεί αν δεν πάψουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία.

 Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας, αφού το κλείσιμο των συνόρων και ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. σε Συνόδους, όπως στην τελευταία. Εμπλέκεται στις επεμβάσεις στη Συρία, κρίκος της οποίας είναι η συμφωνία για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όλα αυτά αποτελούν άσχημες και επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας καθώς και για τους πρόσφυγες.

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία να δυναμώσουν την πάλη για διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, (ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ που λυμαίνονται το χώρο), με σίτιση και υγιεινή, μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους με ευθύνη ΕΕ και του ΟΗΕ, ενάντια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απεμπλοκή της χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να σταματήσουν τώρα οι επεμβάσεις στις χώρες τους. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

 Ό,τι διανέμουμε σε πρόσφυγες, μετανάστες καθώς και σε ντόπιες οικογένειες που έχουν ανάγκη, είναι προσφορά από δεκάδες σωματεία, φορείς, εργαζόμενους και το λαό τόσο νησιών μας όσο και απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα πράγματα συγκεντρώνονται στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου

από Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές ώρες 8:00-1:00 και

Τρίτη- Τετάρτη 6:00-8:00 το απόγευμα

 Όσοι θέλουν να φέρουν (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής κλπ) ή έχουν ανάγκη να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να περνάνε τις παραπάνω μέρες και ώρες από το χώρο του Ε.Κ.Σ. ή να έρχονται σε επαφή με τα μέλη των Διοικήσεων του Ε.Κ.Σ., της Επιτροπής Ειρήνης, των Συλλόγων Γυναικών ή των Σωματείων τους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...