Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Καμιά αναμονή στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7ΜΜ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Συναδέλφισσες-οι

Η κυβέρνηση μετά τα ψέματα ότι βγήκαμε τάχα από τα μνημόνια, ενώ παραμένουν και είναι σε ισχύ  περισσότεροι από 700 νόμοι του που επιδείνωσαν την ζωή των εργαζομένων, συνεχίζει να σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι θα επαναφέρει τις συλλογικές διαδικασίες  και τις συλλογικές συμβάσεις, συνεχίζει δηλαδή τα ωμά ψέματα προς την εργατική τάξη όπως στην περίπτωση των μνημονίων, που θα τα έσκιζε, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που πήγε περίπατο, έτσι και τώρα κοροϊδεύει και εμπαίζει τον λαό για να κερδίσει την αναμονή του ώστε να περιμένουν οι εργαζόμενοι  λύση από τα πάνω και να μην οργανώνουν την αντεπίθεσή τους.

Οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί και μεσαίοι  αγρότες, οι νεολαία χωρίς αναμονή πρέπει να οργανώσουμε άμεσα την απάντησή μας στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Ιδιαίτερα σε μια μεγάλη περιοχή όπως είναι η Ανατολική Αττική όπου υπάρχουν δύο λιμάνια, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μια μεγάλη βιομηχανική περιοχή όπως αυτή του Κορωπίου και άλλες μικρότερες, που  ζουν και εργάζονται χιλιάδες λαού οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους πέρα από τις διεκδικήσεις για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα για υπογραφή ΣΣΕ θα πρέπει με την οργανωμένη πάλη τους να στοχεύσουν και να επιβάλουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εργασιακό χώρο ενώ πλέον όπως ανέδειξε και η τραγική πυρκαγιά στην περιοχή μας η κατασκευή άμεσα ενός σύγχρονου γενικού νοσοκομείου πλήρους στελεχωμένου, που θα βοηθήσει και στην πρόληψη της ζωής των εργαζομένων, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.  

Για όλα τα παραπάνω αιτήματα  θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται, αν και είναι απολύτως δίκαια και αναγκαία για τις ζωές μας, να πραγματοποιηθούν γιατί έρχονται σε αντίθεση με την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων που θεωρούν κόστος τις λαϊκές ανάγκες  και η μοναδική περίπτωση να τα κάνουμε πράξη είναι τα επιβάλουμε με την δική μας οργανωμένη πάλη σε συσπείρωση με τα ταξικά συνδικάτα και σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής καλεί όσους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους νέες και νέους νιώθουν ότι δεν πάει άλλο, αυτούς που λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει, όλους όσους νιώθουν  αγανάκτηση από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων να κάνουν το βήμα και να παλέψουν στο πλάι του ταξικού κινήματος να μπουν στην μάχη να κάνουν την οργή τους συνειδητή και οργανωμένη δύναμη, τους καλούμε να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί στις 7μμ   και να διεκδικήσουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες :   

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

o    Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

o    Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

o    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

o    Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

o    Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

o    Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

o    Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία,στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

o    Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

  • Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Να απαιτήσουμε επίσης για τους πυρόπληκτους:

 – Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς. Και άδεια ανοικοδόμησης και από το Δασαρχείο για όλες τις κατοικίες χωρίς νομικά εμπόδια.

– Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος.

– Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ.

– Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.

– Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.

– Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν τώρα έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.

– Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα.

– Να φτιαχτούν σύγχρονοι οικισμοί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών.Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη.

– Μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζόμενων και επαγγελματιών που έχουν χάσει τη δουλειά τους.Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

– Μέτρα στήριξης μαθητών από τις πυρόπληκτες περιοχές που θα φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

– Κάρτα Πυρόπληκτων για δωρεάν μεταφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικά, Μετρό, ΚΤΕΛ) και διοδίων για τουλάχιστον ένα έτος.

– Ακατάσχετο λογαριασμού πυρόπληκτων που θα περιλαμβάνει εκτός από την κρατική βοήθεια αποκατάστασης και δωρεές φίλων μέχρι την αξία του σπιτιού. Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 4-9-2018

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...