Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών !

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι να μην δεχθούν να γίνει η Λάρισα και η χώρα μας, πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», κλιμάκιο αξιωματικών του στρατού των ΗΠΑ, επισκέφτηκε χθες (12/9/2018) εκ’ νέου το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, μετά την επίσκεψη του έλληνα υπουργού άμυνας, με την συνοδεία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσει πρακτικά θέματα για την εγκατάσταση μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, πέραν των κατασκοπευτικών drones που ήδη έχουν εγκατασταθεί και ενεργούν για λογαριασμό των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή και γενικότερα στην περιοχή.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραχωρεί στις ΗΠΑ νέα βάση, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, η οποία θα υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ειδικά σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των αγορών. Δυστυχώς αυτούς τους σχεδιασμούς στηρίζουν και οι διοικήσεις των Δήμων Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται δήθεν την φιλειρηνική δύναμη, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, όπως στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στη Σύρο! Δεν θα διστάσει να μπλέξει το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Με διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο, συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής, με την διατήρηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι άκρως επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας.

Μετατρέπουν την πόλη μας και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απαιτείται επαγρύπνηση και αγωνιστική αντίδραση από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαικά στρώματα. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαού από την συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, από την μετατροπή της Λάρισας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας και θα έρθει και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONES ΑΠΟ ΤΗΝ 110 Π.Μ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...