Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Καταγγελία για την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο), επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η απόφαση της εργοδοσίας (ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία JCB security and facility Α.Ε.(MyServices) με έδρα την Αθήνα) να προχωρήσει στην απόλυση της συναδέλφισσας (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου), πάρθηκε επειδή η συναδέλφισσα πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση των νόμιμων απολαβών τους με στόχο να τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες για να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας που έχει επιβάλλει η εταιρεία στα συνεργεία της σε όλη την χώρα, όπως έκανε και πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Με την παρέμβαση μελών των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την αποφασιστικότητα και ενιαία στάση των εργαζομένων η αιφνιδιαστική αυτή προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Την αυθαιρεσία και επιθετικότητα της εργοδοσία αποθρασύνει η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας ψηφίζοντας νόμους, όπως αυτόν που ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την πλήρη κατάργηση των Σ.Σ.Ε. τον περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την απαγόρευση της απεργίας κ.λ.π.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να οργανωθούν στα Σωματεία τους με ενότητα και συλλογικότητα να αντιπαλέψουν την επιθετικότητα και αυθαιρεσία των εργοδοτών και την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων.

Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ηγουμενίτσα 29 -03-2017

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...