Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Συμμετέχουμε στη μεγάλη πορεία ενάντια στην Ανεργία , Πάτρα – Αθήνα 3 έως 10 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε την σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, να ηγηθούν στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.

Η πρωτοβουλία και η απόφαση να ηγηθεί ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης της μεγάλης πορείας ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 40%.

Επομένως ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι «γέννημα» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Σε περιόδους κρίσης το πρόβλημα της ανεργίας διογκώνεται, αλλά και σε περιόδους ανάπτυξης παραμένει ως άλυτο πρόβλημα και χρησιμοποιείται από την εργοδοσία για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

Γι αυτό στην πάλη των εργαζομένων αποκτά προτεραιότητα, στο που πρέπει να κατευθύνεται o αγώνας και στην αιτία που γεννά το πρόβλημα. Στη σύγκρουση και ρήξη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική .

Όλοι οι κλάδοι στην περιοχή μας πλήττονται από την ανεργία, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Η μεγαλοεργοδοσία και στην περιοχή μας αξιοποιεί την ανεργία για να περάσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Με σφοδρότητα επιτίθεται καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. ΟΙ εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ΑΝΕΡΓΙΑ. Οι ίδιοι έχουν άνεργους στην οικογένεια τους, αλλά και οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν ότι μπορεί να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας.

Γι αυτό κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά στα ζητήματα της ανεργίας

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, της Ζακύνθου, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με την συμμετοχή τους την σημαντική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Σας καλούμενα πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 03 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στηνΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ. Ο καθένας με τις δυνάμεις του μια πορεία 10 ημερών γεμάτη, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, με αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαικών αναγκών.

– ΝΑ συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του από 10 μέτρα έως 10 ημέρες.

– ΝΑ πορευτούμε σε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

– ΝΑ αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια.

– ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.

  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ ,3 έως 10 ΑΠΡΙΛΗ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΡΕΣ 19:00-21:00 μ.μ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2695022365 & ΓΟΥΣΕΤΗΣ ΣΑΚΗΣ 6979809311 και ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝ/ΛΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠ., ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤ/ΚΟΥ.

 

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...

Σωματεία Δήμων Περάματος – Ελευσίνας: Κάλεσμα σε κοινή δράση ενάντια στην αναδρομική περικοπή του μισθού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...