Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και άλλοι φορείς από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες των μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις

To βράδυ της Δευτέρας 20/9, 49 πρόσφυγες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και μετανάστες θύματα των δουλεμπόρων κινδύνεψαν ανοικτά της Ζακύνθου στο ταξίδι τους προς την Ιταλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Χάρη στη βοήθεια των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα αλλά και ναυτεργατών από παραπλέοντα σκάφη διεσώθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Παναγούλας.

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ αλλά και άλλοι φορείς από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των προσφύγων – μεταναστών κυρίως σε παιδικά ρούχα και παπούτσια και σε γυναικείο ρουχισμό από προσφορές εργαζομένων και ανέργων του νησιού.

Δυστυχώς και οι άνθρωποι αυτοί θα ακολουθήσουν την τύχη των υπολοίπων προσφύγων – μεταναστών και θα εγκλωβιστούν σε κάποιο από τα hot spot της χώρας μας βάσει της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε. – Ελλάδας – Τουρκίας.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

  • Να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ και οι πρόσφυγες μετανάστες να πάνε στη χώρα προορισμού τους.
  • Να μην τους εγκλωβισούν στα hot spot
  • Αυτοί που κάνουν τους πολέμους και βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά να φιλοξενήσουν τα θύματα του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού τους πολέμου.
  • Οσο καιρό κάτσουν στην πατρίδα μας, να φιλοξενηθούν με κάθε δικαίωμα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που θα πληρούν τα κριτήρια υγιειενής και  ασφάλειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΖ θέλει να αναφερθεί ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, στους εργαζόμενους όλων των φορέων που ενεπλάκησαν, όλους όσους συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και όλο το λαό της Ζακύνθου που αγκάλιασαν τους ξεριζωμένους  και για άλλη μια φορά έδειξαν το μεγαλείο τους  φιλοξενόντας τις οικογένειες αυτές με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.


Από τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...