Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου :Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων.

Δημοσιεύτηκε στις

Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το περιεχόμενο και την κατεύθυνση και αυτών των συζητήσεων που εξελίσσονται ανάμεσα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα διάφορα επιτελεία της ΕΕ, με αφορμή άλλη μια αξιολόγηση.

Νέος βαρύς λογαριασμός σύντομα θα χτυπήσει τις πόρτες των λαϊκών νοικοκυριών.

Όλα αυτά τα μέτρα που ετοιμάζονται και έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση της χώρας να πάρει ,έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα που έχουν μετατρέψει την ζωή μας σε κόλαση ,προκειμένου να εφαρμοστούν τα μνημόνια. Η καινούργια λίστα εμπεριέχει μείωση του αφορολόγητου ,κι άλλη μείωση των συντάξεων , παραπέρα μείωση μισθών, ενίσχυση-μονιμοποίηση της ελαστική εργασίας.

Επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε ΔΕΗ κ.α),απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και φυσικά αντιδραστική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προκειμένου να εμποδίζεται η συλλογική δράση και πάλη.

Η βαρβαρότητα αυτή που ζούμε ,ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, θρασύτατα και προκλητικά σερβίρεται από την κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της της ως “ανάπτυξη”.

Είναι σαν αυτή την ανάπτυξη που στην περιοχή μας ζούμε κάθε τουριστική περίοδο με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να βουλιάζουν από κόσμο ( τι θα ζήσουν πάλι φέτος οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ,δεν περιγράφεται) και οι μισθοί να μειώνονται,οι ώρες εργασίας να αυξάνονται , τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων- τουριστικών πρακτόρων να κρατούν καλά και οι θέσεις εργασίας να επιδοτούνται με το επίδομα ανεργίας των ανέργων,το οποίο μάλιστα το καταβάλλουν όποτε βολέψει τα ταμεία τους. Συνθήκες που γενικεύονται σε όλους τους κλάδους ,εμπόριο -μεταφορές κ.α.

Είναι σαν αυτή την ανάπτυξη που εκτός από την κυβέρνηση μάχεται να φέρει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που ψηφίζουν τα μνημόνια και σφάζονται ποιος θα κάνει την καλύτερη δουλειά για τους ομίλους και τα μονοπώλια .Ποιος θα υπηρετήσει με τους καλύτερους όρους και γρηγορότερα όλες τις πολιτικές αποφάσεις που συνδιαμορφώνουν στην ΕΕ ,στο ΔΝΤ και αλλού.

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεγελαστεί με τα λόγια τους. Η ανάπτυξη τους είναι αυτή που ζούμε στις απαράδεκτες συνθήκες του Νοσοκομείου ,στα κλειστά πολυιατρεία του (πρώην) ΙΚΑ, στα λουκέτα των μαγαζιών,στην ακρίβεια ,στα κομμένα ρεύματα των σπιτιών.

Πάει πολύ η προσπάθεια της κυβέρνησης να συμφωνήσουμε στην μεγαλύτερη εξαθλίωσή μας .

Εξοργίζει η επιχειρηματολογία τους για “αντίμετρα”.

Κανένας εργαζόμενος δεν ξεγελιέται.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με απόφαση στην τελευταία συνεδρίασή του,συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην Πανελλαδική Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη και καλεί τα σωματεία,τους εργαζόμενους ,μικρούς ΕΒΕ, αγρότες σε ξεσηκωμό.

Γιατί τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις αξιολογήσεις της κυβέρνησης και των υπολοίπων υποστηρικτών της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Εμείς τους έχουμε ήδη αξιολογήσει ως επικίνδυνους για την ζωή μας και τα συμφέροντά μας

Γιατί η δική τους ‘ανάπτυξη” φέρνει τις πολεμικές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Το ΝΑΤΟ να σουλατσάρει στο Αιγαίο,την αμφισβήτηση των συνόρων ,την προσφυγιά να αυξάνεται και τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους στα κλειστά hot spot στα νησιά μας.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από την εργοδοτική ΓΣΕΕ που είναι έτοιμη να προσφέρει άλλη μια κατάπτυστη ΕΓΣΕΕ στους συν-εταίρους της βιομηχάνους.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε οργανωμένοι στα σωματεία και συλλόγους μας.

Σχεδιάζοντας την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εκμετάλλευσης.

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου προγραμματίστηκαν και υλοποιούνται απο τα Αβάθμια σωματεία δράσεις που εμπλουτίζονται:

Συνεδριάσεις Δ.Σ

Συσκέψεις από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω

Εξορμήσεις σε Σ/Μ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Κω

Γενική Συνέλευση Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους (γραφεία, γιαπιά,μαγαζιά)

Aντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κάλυμνο από το Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου

Διαδηλώνουμε και στην Κω στις 7 Απρίλη ,

μέρα συνεδρίασης του Eurogroup

Πλ. Ελευθερίας 6 :30 μ.μ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...