Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου: Για νέα επίθεση κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας  την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών φέρνει άλλο ένα νομοσχέδιο έκτρωμα για ψήφιση το Σαββατοκύριακο στην Βουλή.

Και αυτό το νομοσχέδιο φέρνει μια καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που σε συνδυασμό με όλους τους  νόμους που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ,αλλά και με τα πρόσφατα  που πέρασε  ετούτη με αποκορύφωμα το νόμο λαιμητόμο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα,μετατρέπει τη ζωή μας σε  κόλαση.

 Ήδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον τόπο μας ξεσαλώνουν ,εντατικοποιώντας  την εργασία ,μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων ,απασχολείται με εξευτελιστικούς μισθούς,αναγκάζεται σε απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία  έχει πιάσει κόκκινο ενώ οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών,τα χαράτσια που επιβάλλονται , οι όλο και μειούμενες παροχές σε υγεία-πρόνοια, παιδεία μας οδηγούν στην εξαθλίωση ενώ διευκολύνουν την κερδοφορία των ομίλων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της καθημερινότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι .

Και αυτή δεν ανατρέπεται με τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της,ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο,στις αγορές ,στην ανάπτυξη.  Ο μόνος που χαίρεται είναι ο ΣΕΒ αφού σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του γίνονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  πράξη.

Το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει αυτές τις  μέρες που η κυβέρνηση θα δίνει μαθήματα αναλγησίας και  υποκρισίας μέσα και έξω από την Βουλή,πανεξορμήσεις  σε χώρους δουλειάς  και στις γειτονιές της πόλης προκειμένου να αποκαλύψει  τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα και το βάθος της επίθεσης

Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις.

Να οργανωθούμε καλύτερα, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για πιο μαζικούς κι ανεβασμένους αγώνες! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας, μας εξαθλιώνουν και προκαλούν.

 Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός  του καθημερινού και δύσκολου αγώνα. Αγώνας που έχει ως στόχο και προοπτική την αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.

 Το ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για δημόσια δωρεάν υγεία

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο που γίνεται  Πέμπτη 28 Μαρτίου...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...