Εργατικό Κέντρο Άρτας : Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/4 στις 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

 Η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει όλα της τα στελέχη για να μας πείσει ότι τα μέτρα που έρχονται είναι προς όφελος του λαού. Κοροϊδεύουν το λαό μιλώντας για τα καλά νομοσχέδια που φέρνουν σε σχέση με τα κακά μέτρα που θέλει το ΔΝΤ. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα εξαπατώντας το λαό. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι μαζί (Ελληνική Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ) φέρνουν μέτρα φωτιά για εμάς και βούτυρο στο ψωμί των βιομηχάνων.

Καμιά αγωνία δεν πρέπει να έχει ο λαός για το αν θα κλείσει η «αξιολόγηση» και πότε, για το αν τα νομοσχέδια θα κατατεθούν με απόλυτη ή μερική συμφωνία των «θεσμών».

Αυτό που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, είναι το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός των μέτρων, που είναι ταξικά και βαθιά αντιλαϊκά. Είναι μέτρα που υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και γι’ αυτό υποβάλλουν το λαό σε θυσίες δίχως τέλος.

Μπροστά στα μέτρα που φέρνουν πρέπει να πάρουν πληρωμένη απάντηση.

Μετά το νόμο-λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ανελέητη φορολογική επέλαση, θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων, για την απελευθέρωση των απολύσεων, την παρεμπόδιση των απεργιών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Μόνο αν στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, αν οργανώσουμε τον αγώνα μας θα σταματήσουμε τον καταστροφικό κατήφορο της χρεοκοπίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, της οικονομικής εξαθλίωσης και θα βάλουμε θεμέλια για τη διεκδίκηση μίας καλύτερης ζωής.

Με τους οργανωμένους αγώνες μας, την απεργία στις 4 Φλεβάρη και τις πολυήμερες μαχητικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο λαός ανέτρεψε ως τώρα τα χρονοδιαγράμματα της αποκαλούμενης πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου Μνημονίου και κατάφερε να καθυστερήσει την προώθηση των βάρβαρων, αντιλαϊκών μέτρων του. Αυτή την αποφασιστικότητα πρέπει να δείξουμε και μπροστά στην επικείμενη κατάθεση των νέων νομοσχεδίων.

Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει στην ατζέντα του λαού, δεν είναι η αγωνία της αστικής τάξης και των κομμάτων της για το πότε θα κλείσει η «αξιολόγηση», αλλά πώς θα οργανώσει καλύτερα την πάλη του για να δυσκολέψει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων που φέρνει μαζί της η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Απαντάμε, προετοιμάζοντας την μαζική συμμετοχή μας στη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία όποτε κι αν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕKA. H επιτυχία της θα δώσει ώθηση στο κίνημα για παραπέρα κλιμάκωση. Το μόνο που «καταλαβαίνει» το κεφάλαιο, η εργοδοσία των μονοπωλίων, η κυβέρνηση, είναι τα κέρδη που χάνονται όταν σταματάνε να λειτουργούν οι μηχανές στα εργοστάσια, όταν κλείνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα γραφεία, όταν παύει κάθε καπιταλιστική δραστηριότητα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/4 στις 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...