Εξώδικη διαμαρτυρία της ΠΟΕΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. στην τακτική της συνεδρίαση στις 5/1/2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Φιλίππου 43) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στον Όμιλο COCACOLA 3E την Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί ως συνέχεια των απεργιών των εργοστασιακών Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη εντονότατης διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική της εταιρείας η οποία αντί να στηρίξει της ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την εθνική μας οικονομία επέλεξε να συγκρουσθεί με το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού και να κλείσει το εργοστάσιο στην Θέρμη, να μεταφέρει εργασίες του στην Σόφια της Βουλγαρίας και να καταργήσει τα τμήματα χυμών στο εργοστάσιο του Βόλου.

Αναγνωρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα της επιχείρησης να προγραμματίζει τις επιχειρηματικές της κινήσεις και τις αναδιαρθρώσεις της με βάση τα δικά της κριτήρια, αλλά το νόμιμο των επιλογών της δεν μπορεί να θεωρεί και ηθικό, εφόσον ο βορειοελλαδικός χώρος με τα εκατομμύρια των καταναλωτών ήταν και είναι ένας από τους παράγοντες που διασφαλίζουν τεράστια κερδοφορία στην εταιρεία, την δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά και την εξάπλωσή της σε 29 χώρες ακόμη.

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. υπενθυμίζει τα συμφωνηθέντα για τις γραμμές παραγωγής και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τον αγώνα των απεργών έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμβάλλει από την πλευρά της στην επιτυχία του μποϊκοτάζ των προϊόντων της Κόκα Κόλα ως νόμιμου μέσου πίεσης ενάντια στην απαξιωτική πολιτική της πολυεθνικής εταιρείας απέναντι στο καταναλωτικό κοινό της βόρειας Ελλάδας.

Συνεχίζουμε να βγάζουμε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Βόλου.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή την εξώδικο προς αυτούς που απευθύνεται για να την γνωρίζουν και για τις νόμιμες συνέπειες να την αντιγράψει ολόκληρη στο επιδοτήριο του.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...