Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Έξω Η Μεγαλοεργοδοσία Από Τα Συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που σύμφωνα με τους σκοπούς σύστασης της:

  • Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιριών τυχερών παιγνίων.
  • Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα.
  • Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες. 

Το ίδιο αυτό πρόσωπο βέβαια «τυγχάνει» να είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ κλπ κλπ. 

Αυτός δηλαδή που θα έπρεπε να πρωτοστατεί ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων αναλάμβανε έναντι παχυλών αμοιβών, την «διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, όχι μόνο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών αλλά και στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών προσεγγίζοντας κάθε έργο από μια διαφορετική οπτική γωνία, που βλέπει τον ανθρώπινο παράγοντα ως επένδυση και όχι ως υλικό μίας χρήσης» όπως αναφέρεται σε διαδικτυακούς επαγγελματικούς χώρους. 

Καταγγέλλουμε το βρώμικο ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στο χτύπημα των εργαζομένων, στο στρώσιμο του δρόμου για την επέλαση και υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδίων, που εδώ βρίσκει έκφραση και στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή. Να θυμίζουμε ακόμα ότι είναι ο ίδιος που πρωτοστάτησε μέχρι τελευταία στιγμή για να επικρατήσει όργιο νοθείας που επιχειρήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η λίστα με τις κατηγορίες σε βάρος του είναι μεγάλη και αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ένας εργοδότης να έχει θέσεις σ’ αυτό. 

Απαιτούμε την αποπομπή και καθαίρεση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή από τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχει. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος. Μπορεί άλλωστε αν επιθυμεί να εκλεγεί στα όργανα των εργοδοτικών οργανώσεων στις οποίος κιόλας ανήκει. 

Την παρούσα καταγγελία την καταθέτουμε προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση ώστε να πάρει θέση το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Εύβοιας που βρίσκονται στην δύναμη της ΟΙΥΕ. Την κοινοποιούμε στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ καλώντας τους να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...