ΕΚ Αγρινίου: Για την 48ωρη Απεργία και τη Συγκέντρωση στις 8 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία, χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους απόμαχους της δουλειάς, που συνέβαλαν για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.  Όλους αυτούς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό – φορολογικό έκτρωμα που έφερε για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλέον από το βράδυ της Κυριακής 8 Μάη, αποτελεί νόμο του κράτους.

Χαιρετίζουν ιδιαίτερα, τους εργαζόμενους που δεν υπέκυψαν στις απειλές, στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Επίσης και όσους συμμετείχαν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάη, για να τιμήσουμε τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά, ταξικά, αγωνιστικά. Κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να αλλοιώσει και να εκφυλίσει το νόημα της 1ης ΜΑΗ μεταφέροντας την αργία για την Τρίτη του Πάσχα.

Το ταξικό κίνημα συνολικά της περιοχής, δεν αιφνιδιάστηκε από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που με διαδικασίες του κατεπείγοντος, μέσα στο Σαββατοκύριακο έφερε σαν τον κλέφτη στη βουλή για ψήφιση το νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση – φορολογικό.

 Πήρε άμεσα μέτρα, με σύνθημα γενικός ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους, όλοι στη μάχη, με κάθε τρόπο να ενημερώσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για την 48ωρη απεργία για τις 6 & 7 Μάη. Πήρε μέτρα περιφρούρησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Συνάδελφοι, με την ταξική μας ενότητα και την κοινωνική μας συμμαχία, που είναι η δύναμή μας, με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο 3ήμερο, στείλαμε μήνυμα παντού. Τους λέμε: οτι παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, όχι μόνο δε πρόκειται να τα παρατήσουμε, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε να μην νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του λαού, η ψήφιση του νέου νόμου λαιμητόμου, για την κλιμάκωση νέων αγώνων.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί η επίθεση δεν τελείωσε, θα ενταθεί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία, τους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές να συμβάλουν για την οργάνωση των νέων αγώνων παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας.

Προχωράμε μπροστά, με το κεφάλι ψηλά, δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές, από την αναμέτρηση με το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ- κόμματα του Ευρωμονόδρομου – Κεφάλαιο.

«ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»   

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...