Δεν επετρέπη στη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία να καταθέσει σε συνδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας τη διακήρυξη – ψήφισμα συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. της 24ης Απριλίου 2017 η παράταξη της ΔΑΣ κατέθεσε διακήρυξη – ψήφισμα συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το περιεχόμενο της διακήρυξης αφορούσε στις εστίες των πολεμικών συγκρούσεων που εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή μας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών του κεφαλαίου για να βρει νέο έδαφος, νέες αγορές και τον κίνδυνο που είναι ορατός για μια γενικευμένη σύρραξη. Καλούσε τους συνδικαλιστικούς φορείς και την εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και των γείτονων χωρών να καταδικάσουν ΝΑΤΟ – ΕΕ και καπιταλιστές που εν καιρώ «ειρήνης» μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και εν καιρώ πολέμου μας θέλουν «κρέας στα κανόνια τους», ματώνοντας για τα κέρδη τους.

Με πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αφαιρέθηκε ο λόγος από τα μέλη της παράταξης της ΔΑΣ και δεν επετράπη από το προεδρείο ούτε καν να διαβαστεί στο Συμβούλιο. Την ίδια στάση κράτησαν όλες οι παράτάξεις (ΣΑΕΚΕ-πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΝΔ, ΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ). Μάλιστα κάποιοι από τους συμβούλους της ΣΑΕΚΕ δήλωσαν ότι διαφωνούν εκ των προτέρων!!!

Ακόμη, στο ίδιο Δ.Σ. σύσσωμες οι παρατάξεις ΣΑΕΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις αντικαταστατικές πρακτικές και αυθαιρεσίες που συνεχίζει το προεδρείο του Ε.Κ.Θ. και τις οποίες θέσαμε για άλλη μια φορά υπόψιν όλων στην τελευταία Γ.Σ. των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Θ., στις 28 Μαρτίου 2017, καταψηφίζοντας και τον οικονομικό απολογισμό.

Συγκεκριμένα προτάθηκε από τον Πρόεδρο:

  • Να ληφθεί απόφαση για ελεύθερη διάθεση στο Προεδρείο το ποσό των 500 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένο κωδικό δαπάνης, όπως αυτοί αναφέρονται στον προϋπολογισμό του 2017.

  • Να ληφθεί απόφαση για καταβολή ημεραργιών (για όλο το χρόνο) για τη συμμετοχή σε Δ.Σ. των συμβούλων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς επίσης και για περιπτώσεις που οι σύμβουλοι θα απασχοληθούν για άλλες εργασίες του ΕΚΘ, όποτε αυτές προκύψουν.

Με τα ανωτέρω διαφώνησε μόνο η Δ.Α.Σ., τονίζοντας τα όσα σχετικά με τα παραπάνω αναφέρει το καταστατικό του ΕΚΘ «…ουδεμία δαπάνη μπορεί να γίνει χωρίς απόφαση ΔΣ…», κάτι που μέχρι σήμερα καταστρατηγείται από την πλειοψηφία.

Καλούμε τα σωματεία, τους αντιπροσώπους του Ε.Κ.Θ. και τους εργαζόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέρμα στον εκφυλιστικό κατήφορο του Ε.Κ.Θ. και στο τέλμα που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα της περιοχής οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβενητικού συνδικαλισμού.

Θήβα 28 Απριλίου 2017

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...