Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για την 2η Συνάντηση με τον ΣΕΒ

Δημοσιεύτηκε στις

Στη δεύτερη συνάντηση με το ΣΕΒ που έγινε στις 19 Ιούνη επιβεβαιώθηκε ότι οι βιομήχανοι στον κλάδο δεν έχουν πρόθεση να υπογράψουν κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Με την επίμονη στάση της διαπραγματευτικής ομάδας της ομοσπονδίας, αναγκάστηκαν να δώσουν για πρώτη φορά την πρόταση τους.

Πρότειναν για κλαδικό μισθό και ημερομίσθιο το ύψος της ΕΓΣΕΕ που είναι τα 586 ευρώ! Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση είναι συνολικά πιο κάτω και από την αισχρή ΕΓΣΣΕ, που υπόγραψε για φέτος η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μαζί τους, καθώς εμπεριέχει μόνο (2) τριετίες και αυτές με χαμηλότερο ποσοστό (5%).

Ακόμα επιχειρούν στην παραπέρα διάσπαση των εργαζόμενων στον κλάδο, καθώς δεν δέχονται στην συζήτηση μια σειρά ειδικότητες που είναι υπαρκτές μέσα στα εργοστάσια π.χ. (ηλεκτρολόγοι, θερμαστές, χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, κ.ά).

Τα ψέματα κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας έχουν κοντά ποδάρια.

Ο ΣΕΒ, μαζί με τις προηγούμενες, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα, με άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς μέσα στους χώρους δουλειάς .

Γι’ αυτό και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει τη νέα απάτη για επαναφορά των ΣΣΕ και την εφαρμογή τους μετά τον Αύγουστο του 2018 και το “τέλος των μνημονίων”.

Μόνιμη επιδίωξη τους είναι να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα, να κατεβάσουν τον μέσο όρο των μισθών στον κλάδο, να αυξήσουν την εκμετάλλευση, συνεπώς και τα κέρδη τους.

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, τάχα τους έπιασε «πόνος» για τις μικρές επιχειρήσεις και ότι αυτές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ύψος των μισθών που προτείνει η ομοσπονδία.

Μα αυτή η πολιτική που ωφελεί τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους έχει οδηγήσει σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις, έχει στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και αυτά είναι παραγγελιά του ΣΕΒ.

Η ομοσπονδία και τα σωματεία στον κλάδο δυναμώνουμε την πάλη που ξεκινήσαμε με την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου στις 29 Μάρτη.

Τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, τους τα επιστρέφουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο για την στάση του ΣΕΒ και των κλαδικών ενώσεων τους, να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής συνέχειας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική επιλογή μας, με αυτόν μπορούμε να επιβάλλουμε κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις. Δεν είναι ανίκητοι, η αλληλεγγύη μας και η ενότητα μας, θα σπάσει το καθεστώς που έχουν επιβάλλει εδώ και χρόνια να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ.

Στο τέλος εμείς θα βγούμε νικητές!

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της κλιμάκωσης της πάλης μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...