Συσκέψεις με Μετανάστες Εργάτες Γης στην Αμαλιάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Μαζικές συσκέψεις με μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή της Αμαλιάδας πραγματοποίησε η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, της διεκδίκησης απέναντι στα τεράστια προβλήματα που παραμένουν για όσους διέμεναν στον καμένο καταυλισμό, όταν έφυγαν οι κάμερες και οι υπουργοί της κυβέρνησης, γενικότερα την ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής που αντιμετωπίζουν.

Συγκινητική υπήρξε η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους μετανάστες εργάτες γης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική. Οι ίδιοι άλλωστε υπήρξαν θύματα του εγκληματικού εμπρησμού των φασιστοειδών και τώρα της εγκατάλειψης. Μόνο τα αποκαΐδια απέμειναν από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την αστυνομία για την επιχείρηση τρομοκράτησης των μεταναστών εργατών γης, την παρουσία ακόμα και εντός του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας αστυνομικών με πολιτικά καθώς και περιπολικού στην πλατεία γειτονικού χωριού που γίνονταν η σύσκεψη με ερωτήσεις του τύπου ποιος είναι ο ομιλητής και γιατί συζητάμε στην πλατεία;

Η δημοκρατία τους σταματάει στους φράχτες των τσιφλικιών και με τους εργάτες γης κλεισμένους μέσα, να δουλεύουν σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και να κοιμούνται κατάχαμα για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλοφραουλάδων. Η «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης και η «δίκαιη» ανάπτυξη σε όλο τους το μεγαλείο.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...