Δελτίο Τύπου Σωματείου Athens Ledra

Δημοσιεύτηκε στις

Την 1/6/2016 η εργοδοσία του ξενοδοχείου Athens Ledra εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς καμιά ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζόμενους, ανέστειλε τη λειτουργία του ξενοδοχείου προσπαθώντας να μας πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Στο ξενοδοχείο απασχολούμαστε πάνω από 200 εργαζόμενοι. Η εργοδοσία με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθεί να απαλλαγεί από το βάρος των θεμελιωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων και να προχωρήσει χωρίς εμπόδια τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της.

Η εργοδοσία μας οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από το Μάρτη έως και το Μάη του 2016 καθώς και το επίδομα (δώρο) εορτών Πάσχα 2016 ενώ παράλληλα μας οφείλει αποδοχές υπερημερίας, καθώς από αποκλειστική υπαιτιότητα της δεν παρέχουμε την εργασία μας και βρισκόμαστε σε καθεστώς επίσχεσης.

Η εργοδοσία αρνείται να προβεί στην εξόφληση των δεδουλευμένων μας και μας παραπέμπει να αναζητήσουμε τα λεφτά που μας οφείλει μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού των περιουσιακών της στοιχείων, αν και εφόσον αυτός πραγματοποιηθεί και αν και εφόσον αυτός ευδοκιμήσει.

Αναφορικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας η εργοδοσία απαντά πώς σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν έχει καμιά υποχρέωση οποιοσδήποτε αποκτήσει το ξενοδοχείο μέσω πλειστηριασμού να μας απασχολήσει καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα αποκτήσει το «κέλυφος»!!!

Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο υπουργείο εργασίας ζητώντας σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε την 1/6/2016 να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά προκειμένου να πιέσει την εργοδοσία ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας και τα δεδουλευμένα μας. Παράλληλα ζητήσαμε από το υπουργείο εργασίας στην παραπάνω συνάντηση μας να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση άμεσων επιτακτικών αναγκών επιβίωσης και να παρέμβει έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ, καθώς οι τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μας ενημέρωναν ότι το πενιχρό επίδομα των 300-400 ευρώ θα μας δοθεί τον Αύγουστο.

Το υπουργείο εργασίας ενώ δεσμεύτηκε για τα παραπάνω μέχρι σήμερα δεν έπραξε απολύτως τίποτα και όχι μόνο!!! αλλά στη σημερινή μας προσπάθεια να επαναφέρουμε τα αιτήματα μας μας απάντησε αρχικά με προπηλακισμούς!!! και απώθηση μας από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια αφού «καταδέχθηκαν» να μας συναντήσουν μας απάντησαν ότι μέχρι σήμερα τίποτα δεν έκαναν πέρα από ενέργειες που δεν μπορούν να μας αποκαλύψουν!!!

Πήραν πίσω τη δέσμευση τους για το βοήθημα των 1.000 ευρώ το οποίο τώρα μας είπαν ότι θα το εξετάσουν, ενώ για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης θα το θέσουν σήμερα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, δεκαπέντε μέρες μετά το σχετικό μας αίτημα !!! Όσον αφορά για τη συνάντηση με την εργοδοσία εισπράξαμε φτηνές, παιδαριώδεις δικαιολογίες. Μας είπαν χαρακτηριστικά ότι δεν τους διατυπώσαμε το αίτημα μας εγγράφως!!!

Από όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά αυτό που από την αρχή του αγώνα μας φωνάζουμε και καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και τους εργαζόμενους της χώρας.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους, χθες, σήμερα αλλά κι όσο θα υπάρχει αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν είναι παρά εργαλεία στην υπηρεσία της κάθε μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν θέλουν να ικανοποιήσουν ούτε το ελάχιστο δικαίωμα του εργαζόμενου να έχει δουλειά και να πληρώνεται για αυτήν, ικανοποιώντας τις ανάγκες του.

Αντίθετα όλοι μαζί, κυβέρνηση, τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει σε όλα τα μνημόνια, ακόμη και όσα «διαφωνούν» συμφωνώντας στην ουσία τους, υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη που θέλουν και αποζητούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εδώ στη χώρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανάπτυξη πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με απληρωσιά, ανεργία, υποαπασχόληση από τη μια και πακτωλό δις ευρώ για τη στήριξη των κερδών τους από την άλλη.

Σε αυτή τους την προσπάθεια είμαστε απέναντι και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα από όσα βιώνουμε εμείς οι 230 εργαζόμενοι του Athens Ledra.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έχοντας στο πλευρό μας τα ταξικά σωματεία στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...