Δελτίο Τύπου Λαϊκής Επιτροπής Θάσου για δίκη ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Την Δευτέρα 27 Γενάρη δικάζονται  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου

27 ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι από την Θάσο, γιατί συμμετείχαν στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάρτη 2010, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Η ναυτιλιακή εταιρία του κ.Μητσόπουλου σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές και την εισαγγελία Καβάλας έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων του νησιού. Το επόμενο διάστημα (Φλεβάρη και Απρίλη) ακολουθούν και άλλες δίκες με το ίδιο κατηγορητήριο.

Οι διώξεις αυτές είναι  ενταγμένες στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που προσπαθεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και  κρίκος της αλυσίδας των διώξεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε εκατοντάδες αγωνιζόμενους εργάτες σε όλη την χώρα.

Είναι γελασμένη η συγκυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο θα κάμψει  το αγωνιστικό φρόνιμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ότι ανενόχλητη  θα εφαρμόσει  την αντιλαϊκή της πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους και τραπεζίτες και καταδικάζει τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι ναυτιλιακές εταιρίες αποθρασυμένες από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αφήνουν αποκομμένο το νησί κατά τους χειμερινού μήνες, με τα ελάχιστα δρομολόγια που υπάρχουν στην σύνδεση Καβάλας-Θάσου ( 2 από το Πρίνο τις καθημερινές  και κανένα τις Κυριακές και 7 από τον Λιμένα καθημερινά και 5 τα Σαββατοκύριακα) βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να έχει το νησί σύγχρονες ασφαλής συγκοινωνίες 365 ημέρες το χρόνο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.

Η ναυτιλιακή εταιρία του κ. Μητσόπουλου φτάνει μάλιστα στο σημείο με την απειλή της απόλυσης, κάθε φορά που προκηρύσσει απεργία το συνδικάτο, να αναγκάζει τα πληρώματά του να υπογράφουν δηλώσεις πως δεν θα συμμετέχουν στις απεργίες, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των ναυτεργατών.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου καλεί όλο τον λαό να συμμετέχει μαζικά στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους ναυτεργάτες 

την Δευτέρα 27 Γενάρη στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στον Λιμένα

Αυτές οι πρακτικές πρέπει να βρουν την καθολική αντίδραση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας του νησιού.

 

και να απαιτήσουμε:

  • ·        Να σταματήσει κάθε διώξει στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες.

       Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

  • ·        Ασφαλής σύγχρονες θαλάσσιες συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εταιριών. 

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑΣΟΥ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...