Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Σάμου για την καταδίκη Μαθητών Γυμνασίου Ρεθύμνου λόγω κινητοποιήσεων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου καταγγέλλει την απόφαση Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε τρεις μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, επειδή στην αρχή της χρονιάς σήκωσαν το ανάστημά τους και τέθηκαν επικεφαλής στην κινητοποίηση του σχολείου τους.Οι μαθητές σύρθηκαν σε μαθητοδικείο έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής «κοινωνικής εργασίας 80 ωρών»(!) ως … «αναμορφωτικό μέτρο».

 Οι ίδιοι οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο: Σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια, για να μην πληρώνουν οι γονείς τους ένα σκασμό λεφτά στα φροντιστήρια.

 Για την επιλογή τους αυτή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι μαθητές σύρθηκαν στο δικαστήριο. Την ίδια στιγμή που οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή κινητοποιήθηκαν, τα σχολεία φέτος λειτούργησαν με 10.000 κενά εκπαιδευτικών, καταργήθηκαν πάνω από 100 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και η υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων γενικεύτηκε.Μάλιστα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για … «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου». Η αντίληψη, δηλαδή, της κυβέρνησης και του κράτους είναι ότι πρέπει να κατηγορείτε ο γονιός:ότι παραμελεί το παιδί του όταν αυτό αγωνίζεται. Την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες στη χώρα μας δαπανούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για φροντιστήρια ετησίως.

Αν νομίζουν πως με αυτή την προσπάθεια ποινικοποίησης θα σταματήσουν τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων ή άνεργων γονιών τους είναι γελασμένοι.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους καταδικασθέντες μαθητές, καλούμε τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία, να μη σκύψουν το κεφάλι, να συνεχίσουν με περισσότερη δύναμη να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Καλούμε τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των παιδιών τους και να σταθούν στο πλάι τους για μια Ενιαία, Δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η καταδίκη των μαθητών του Ρεθύμνου.

Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι – Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όλοι στη μάχη της απεργίας για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Όλοι στη μάχη της απεργίας για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς Στις...

Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας: Όλοι στην απεργία στις 17 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας Συνάδελφοι οικοδόμοι, Η προηγούμενη πανεργατική...

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας!

 Χαιρετίζουμε με περηφάνεια όλους τους συναδέλφους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού που...