Δήλωση του Δήμου Κουμπούρη Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ στις 13.11.14 από το μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ και εκπρόσωπο της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, ζητήθηκε από τον Διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, να τοποθετηθεί και να δώσει εξηγήσεις στο Δ.Σ του Ιδρύματος, για τις θέσεις και τα ερωτήματα που έθεσε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου: Ότι οι παροχές υγείας θα εξαρτώνται από τα ένσημα των εργαζομένων . Επίσης τέθηκαν ερωτήματα στο κ. Διοικητή για την επικείμενη  ενοποίηση των ταμείων της κύριας ασφάλισης, με την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ στο ΙΚΑ και γενικότερα σε ζητήματα που αφορούν το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο διοικητής του ΙΚΑ, υποστήριξε ότι τα ερωτήματα που έθεσε στον Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο εκφράζουν τις προσωπικές του απόψεις και θα απαντήσει αν του το ζητήσει η κυβέρνηση. 

Στην επιμονή να πει ο ίδιος τι απαντά ως Διοικητής του ΙΚΑ σε αυτά τα ερωτήματα στο Δ.Σ του ιδρύματος, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας. 

Δεν πρέπει να μένει καμιά αμφιβολία ότι δεν πρόκειται για προσωπικές απόψεις. Στην ουσία τα ερωτήματα  και οι απόψεις του Διοικητή του ΙΚΑ, ταυτίζονται με τις επιλογές της κυβέρνησης και της Ε.Ε, για το παραπέρα τσάκισμα σε ότι έχει απομείνει από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.  Δεν πρέπει να μένει καμία αμφιβολία ότι η σφαγή που έχει γίνει στις  συντάξεις, υγεία, φάρμακα, περίθαλψη  κοινωνικές δαπάνες, σε όλα τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει θα συνεχισθεί  και θα ενταθεί. Αυτά θα θυσιάζονται στο βωμό της εμπορευματοποίησης, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου με θύματα τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων. 

Μπροστά σε αυτή την επίθεση όλοι οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 27 του Νοέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλη την χώρα.  Με τον σταθερό οργανωμένο αγώνα της η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ε.Ε και όσων πολιτικά και συνδικαλιστικά της υλοποιούν και τις στηρίζουν. Να δυναμώσει παραπέρα τους αγώνες, να  διεκδικήσει αιτήματα που υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού, με βάση τον πλούτο που παράγει και όχι τα ψίχουλα που κάθε φορά οι κυβερνήσεις και οι κάθε λογής υποστηρικτές του άδικου, βάρβαρου, εκμεταλλευτικού συστήματος της πετούν.

 

Αθήνα 14 Νοέμβρη 2014

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...