Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Το σύγχρονο δουλεμπόριο αναλαμβάνει το παράρτημα Κρήτης ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ!

Δημοσιεύτηκε στις

Τον Ιούλιο του 2013 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας  χαρακτηριστικά :

            «Σήμερα, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ντίλερ εργασίας… Οι λειτουργίες του και η χρηματοδότησή του συγκροτούν ένα βασικό εργαλείο εκμετάλλευσης και εξαγοράς συνειδήσεων. Είναι μία καλοστημένη μηχανή που διαχειρίζεται τεράστια ποσά που καταλήγουν έμμεσα στις τσέπες των επιχειρηματιών. Μαζί με τα αρπαχτικά των ΜΚΟ, των ΚΕΚ και των δουλεμπορικών γραφείων κάνει μπίζνες πάνω στην ανεργία, στην φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων.»

Δύο χρόνια αργότερα αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο του σύγχρονου δουλεμπορίου έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή με το παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κρήτης να έχει τον ρόλο του μπροστάρη και το Δήμο Ηρακλείου το ρόλο του πρόθυμου αποδέκτη.

Η επιστολή που έστειλε το παράρτημα Κρήτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προς τη ΔΕΠΤΑΗ στις 19/5/2015, αναδεικνύει χαρακτηριστικά το πώς το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ διαφημίζει-πλασάρει την ενοικίαση των αποφοίτων από σχολές ΙΕΚ, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και μάλιστα σε πολύ προνομιακές «τιμές» στην δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΤΑΗ.  

Αξιοποιεί δηλαδή την πρακτική άσκηση των σπουδαστών για να παραδώσει στον εργοδότη έως και το 1/3 του προσωπικού του, σπουδαστές, νέους εργαζόμενους, με ελαστικές μορφές εργασίας και μισθούς ψίχουλα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές τις ενέργειες δεν τις κάνει κάποιος αδίστακτος επιχειρηματίας που θέλει να βγάλει χρήματα πάνω στην εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων αλλά το παράρτημα Κρήτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. 

Μεγάλη είναι η ευθύνη του προεδρείου του ΕΚΗ καθώς, τουλάχιστον μέχρι τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το ΔΣ του παραρτήματος Κρήτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ απαρτίζεται στη πλειοψηφία του από μέλη του προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΗ, με πρόεδρο τον Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ.

            Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που έτρεξαν να χαιρετίσουν τη νέα κυβέρνηση και έσπρωχναν τον κόσμο στα «αυθόρμητα συλλαλητήρια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής» που σήμερα φέρνει το τρίτο μνημόνιο.   

Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που καταψήφισαν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για οργάνωση του  αγώνα μπροστά στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για ανάκτηση των απωλειών της εργατικής τάξης στα χρόνια της κρίσης και αρνήθηκαν τελικά να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 11/6 που διοργανώνουν δεκάδες σωματεία και άλλοι φορείς στην πόλη μας, πάνω από 500 σωματεία πανελλαδικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πετάξουν από πάνω τους τα βαρίδια του εργοδοτικού & κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΕΚΗ και ΓΣΕΕ.  Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μαζί να δώσουμε τη μάχη για την ανάκτηση των απωλειών μας, για συμβάσεις με αυξήσεις με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας και Να διεκδικήσουμε:

 

  •                                 Κατάργηση των αντεργατικών νόμων τώρα.
  •                                 Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
  •                                 Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων τώρα
  •                                 Κάλυψη όλων των απωλειών τώρα

 

Όλοι στο  συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/06 19:00 στην πλ. Ελευθερίας

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...