Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων : Για το νέο ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Δημοσιεύτηκε στις

Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι δεν ανεβάζει απλά τον μακάβριο απολογισμό των πνιγμένων  προσφύγων, μεταναστών και των παιδιών τους, δεν αποτελεί μια ακόμα εικόνα στα κανάλια. Δεν μας γεμίζει απλά θλίψη και οργή. Μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για συνέχιση των αγώνων κατά της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες “φωνάζουν” ότι, δεν θα πάρει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων, δεν θα σταματήσει η Μεσόγειος να μετατρέπεται σε υγρό τάφο των κυνηγημένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αν δεν δυναμώνει η οργανωμένη πάλη  κόντρα στα μονοπώλια και τους ανταγωνισμούς τους, κόντρα στα αιματοβαμμένα σχέδια του ΝΑΤΟ, κόντρα στην Ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

 Οι συμφωνίες ΕΕ- Ελλάδας -Τουρκίας και οι μηχανισμοί φύλαξης συνόρων,  δεν μπορούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τα κύματα της προσφυγιάς και των θανάτων γιατί απλά δεν αφορούν τον τερματισμό του πολέμου, την κατάργηση των πολιτικών διώξεων και την εξάλειψη της  εκμετάλλευσης  των λαών.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, να μετατρέψει την οργή σε οργανωμένο αγώνα κατά των αιτιών που  γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...