Για το Απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε χθες 22 Απρίλη η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων από τα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων,Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω, ΕΤΕ ΔΕΗ Κω-Νισύρου,Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω,Οικοδόμων Καλύμνου,Συνταξιούχων Κω,εκλεγμένων σε ΔΣ σωματείων ,καθώς και με την παρουσία των φορέων Β’ΕΛΜΕ,Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ),Αγροτικού Συλλόγου Κω και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω κ. Μυλωνά Νίκου.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –εργοδοσίας και Ευρωπαϊκής ένωσης κλιμακώνεται με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και την κατάθεση του νομοσχεδίου – λαιμητόμο στην Βουλή με την συνοδεία μίας νέας φοροεπιδρομής στα κουτσουρεμένα λαϊκά εισοδήματα ενώ προετοιμάζονται η 48ωρη Απεργία και ο ταξικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς την 8 Μάη ,απεργιακές μάχες που πρέπει να δοθούν ως απάντηση σε αυτήν την ανελέητη επίθεση,μαζικά και αποφασιστικά.

Από την εισήγηση της Διοίκησης και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων προκύπτει

α)η ανάγκη ανάδειξης όχι μόνο των σύνθετων και πολύπλευρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη της χώρας αλλά κυρίως η φώτιση των αιτιών που τα δημιουργούν ,που δεν είναι άλλες από τους κανόνες της οικονομικού συστήματος που ζει μια από τις πιο βαθιές του κρίσεις ,ο καπιταλισμός

β)η αδιαμφισβήτητη ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων. Νέες εγγραφές, συμμετοχή στα σωματεία, μαζικοποίηση ,ζωντανή λειτουργία των Αβάθμιων σωματείων. Πλαίσιο που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες με κίνημα που δεν θα διπλώνει στις δυσκολίες, θα έρχεται σε ρήξη με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και θα απαντά στο ερώτημα ποια κοινωνία πρέπει να χτίσουμε γ)αποδεικνύεται πόσο βρώμικο και προδοτικό ρόλο παίζει χρόνια τώρα – παντού-ο κυβερνητικός –εργοδοτικός συνδικαλισμός που σε συνδυασμό με μια κυβέρνηση όπως η σημερινή με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ικανότητα να κάνει το άσπρο-μαύρο ,δημιουργεί εμπόδια στην οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία

δ)οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η συσπείρωση του κόσμου σε αυτές από διαφορετικά στρώματα ,το αποτέλεσμα να δυσκολέψουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τον σχεδιασμό της, αναδεικνύει την τεράστια σημασία της ενίσχυσης της Λαϊκής Συμμαχίας, της συμπόρευσης δηλαδη σε κοινό πλαίσιο και στόχο της Εργατικής Τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν την ίδια κατάσταση .

Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε την δράση ομόφωνα θετική και υπερψήφισε τόσο τον Οικονομικό Απολογισμό και Προϋπολογισμό όσο και το Πρόγραμμα Δράσης .

Ενέκρινε το διεκδικητικό πλαίσιο που παλεύει σε όλη την χώρα το ΠΑΜΕ,εμπλουτισμένο με αιτήματα τοπικά.

Αποφάσισε επίσης ομόφωνα ,στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 48ωρης Απεργίας,την Τρίτη 26 Απρίλη να πραγματοποιηθεί πικετοφορία στους δρόμους της πόλης στις 7 μ.μ με σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο.

Καταγγέλλει την ξενοδοχειακή μονάδα ΠΕΛΑΓΟΣ Α.Ε. που προχώρησε σε απόλυση συνδικαλιστή μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και αντιπ/που του Σωματείου Ξενοδ/λων & Σερβιτόρων Κω και αποφάσισε να προχωρήσει συντονισμένα με όλα τα σωματεία και φορείς της περιοχής σε παρεμβάσεις τόσο για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου συνδικαλιστή όσο και για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...