Για τις συντάξεις των εργατοπατέρων

Δημοσιεύτηκε στις

Πήρε ο πόνος τον Μακελάρη των εργατικών δικαιωμάτων υπουργό εργασίας Βρούτση για τις συντάξεις των εργατοπατέρων;

Όχι βέβαια. Έχει μπροστά του την απάντηση της εργατικής τάξης με την 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτέμβρη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι οι συντάξεις των εργατοπατέρων είναι δημιούργημα των κυβερνήσεών τους. Είναι το μπόνους στους εργατοπατέρες, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που υπερασπίζονται και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, είτε της Ν.Δ., είτε του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ποτέ δεν είχαν συμφωνήσει σε προνόμια που εξαργύρωναν τη συνδικαλιστική δράση και πάλευε, ζητούσε να καταργηθούν. Άλλωστε το ταξικό εργατικό κίνημα έχει να αναδείξει θυσίες στελεχών του που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Όποιος συνδικαλιστής επιχείρησε να τα χρησιμοποιήσει βρέθηκε αμέσως εκτός γραμμών του ταξικού κινήματος.

Η εργατική τάξη να μην αποπροσανατολιστεί από αυτό που σήμερα έχει μπροστά της. Την οργάνωση της πάλης της ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, τη συζήτηση και συλλογική απόφαση στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας.

Και στη μάχη αυτή να βγάλει συμπεράσματα, να πετάξει από πάνω της τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις δυναμώσει την οργάνωσή της στους τόπους δουλειάς, το ΠΑΜΕ,

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...