Για την τροπολογία για τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε στις

Στην τροπολογία του “Εφαρμοστικού Νόμου αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας, κοινωνικής Αλληλεγγύης &Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης” ορίζεται ότι ως 31/12/12 αλλοδαποί διαμένοντες «παράνομα» και εργαζόμενοι στη γεωργία/κτηνοτροφία, αποκλειστικοί νοσοκόμοι, οικιακοί βοηθοί, καθαριστές με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σε έναν ή περισσότερους σταθερούς εργοδότες «μπορούν» να εμφανισθούν, εντός 3 μηνών στις αστυνομικές αρχές, «μαζί με τον εργοδότη τους προκειμένου να καταγραφούν τα στοιχεία τους. Εάν διαπιστωθεί ότι ο πολίτης τρίτης χώρας έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία, απελαύνεται (…) Ο εργοδότης του παρόντος άρθρου απαλλάσσεται από τις οφειλόμενες ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές καθώς και από την επιβολή κυρώσεων για την απασχόληση του παρανόμως διαμένοντος πολίτη τρίτης χώρας για το χρονικό διάστημα πριν από την ως άνω καταγραφή του». Είναι γνωστό βέβαια ότι μέχρι σήμερα, εργοδότης που απασχολεί «παράνομο» μετανάστη απειλείται ακόμα και με Αυτόφωρο, φυλάκιση κτλ.

Για άλλη μια φορά οι εργοδότες αναγορεύονται σε ρυθμιστές της νομιμότητας και της προώθησης των κατατρεγμένων της γης, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ξένη χώρα. Ο εργοδότης απαλλάσσεται από τις προηγούμενες οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ενώ ο μετανάστης δένεται χειροπόδαρα από τις διαθέσεις και τους εκβιασμούς του κάθε εργοδότη, για να μπορέσει να καταγραφεί και πολύ περισσότερο να επιστρέψει νόμιμα στη χώρα μας.

Η τροπολογία ευθυγραμμισμένη με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για είσοδο και παραμονή μεταναστών για όσο θέλει ο εργοδότης δεν αφήνει περιθώρια ανακούφισης, στους χιλιάδες μετανάστες που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων για την απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων. Αφήνει στο απυρόβλητο την πολλαπλή εκμετάλλευση που βιώνουν οι μετανάστες από την εργοδοσία. Φυσικά δεν πρόκειται να μειώσει στο ελάχιστο τον αριθμό των δολοφονημένων από την αντιμεταναστευτική πολιτική, μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά ξεβράζονται στις όχθες του Έβρου ή στις ακτές των νησιών μας.

Καλούμε τους μετανάστες να εντείνουν την πάλη τους κατά των βάρβαρων μέτρων. Να οργανωθούν στα συνδικάτα, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους.

Να κατανοήσουν ότι οι ρυθμίσεις που έρχονται για την εφαρμογή του μνημονίου παίρνουν πρώτον υπόψη τους τις ανάγκες των πλουτοκρατών για λιγότερη χασούρα από τα κέρδη τους και δεύτερον τη γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες Ελλήνων και ξένων εργατών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Δυναμώνουμε το μέτωπο αντίστασης Ελλήνων και μεταναστών στην πολιτική της εκμετάλλευσης, στην πολιτική που γεννά και πολλαπλασιάζει τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...