Για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. που κινητοποιούνται με στάσεις εργασίας στις 27 και 28 Μάρτη, διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

 Οι εργαζόμενοι του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες χωρίς η Διοίκηση ή οι ιδρυτικοί φορείς του Ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) να δεσμεύονται για τη λύση του προβλήματος. Μεγάλες ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση που έχει μπλοκάρει τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου μέσω ΟΑΕΔ.

 Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ΥΑΕ) μέσα στους χώρους δουλειάς υπονομεύεται από το αδιάκοπο κυνήγι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εργοδοτών. Οι επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα θερίζουν. Οι οργανώσεις της μεγαλοεργοδοσίας ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ όχι μόνο δεν διασφαλίζουν, αλλά καθημερινά θέτουν υπό αίρεση την ΥΑΕ ως σύγχρονη ανάγκη και δικαίωμα των εργαζόμενων. Το ίδιο ισχύει και για την πλειοψηφία ΓΣΕΕ που είναι πλήρως ενσωματωμένη στους στρατηγικούς στόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών για «ανάπτυξη».

 Όσο, λοιπόν, «ο λύκος φυλάει τα πρόβατα», δεν διασφαλίζεται ούτε ο ουσιαστικός ρόλος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό. 

 Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους πρέπει να δεθεί με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας, για την προστασία της ΥΑΕ μέσα στους χώρους δουλειάς και για το σύνολο των αναγκών των εργαζομένων, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, που επιδεινώνουν τους όρους υγείας και ασφάλειας στην εργασία, χτυπούν εργασιακά – ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και απέναντι στο συνδικαλισμό της ενσωμάτωσης που τους σιγοντάρει.

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...