Για ακόμη μια φορά η εργατική τάξη δολοφονείται στα εργοστάσια..

Δημοσιεύτηκε στις

Για ακόμη μια φορά η εργατική τάξη δολοφονείται στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Δύο εργάτες δεν γύρισαν πίσω στο σπίτι τους, δεν θα ξαναδούν τις οικογένειές τους. Ο ένας στη ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα) και ο άλλος μετανάστης από το Μπαγκλαντές στον Ασπρόπυργο σε εργοστάσιο Ανακύκλωσης Σκουπιδιών.

Για τα νέα εγκλήματα ακέραια την ευθύνη φέρνουν εργοδοσία και κυβέρνηση. Στο βωμό των κερδών και της εντατικοποίησης της δουλειάς, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ανάλογες ευθύνες έχουν και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που καλύπτουν τους εργολάβους και τις πολυεθνικές, που υπερασπίζονται λυσσαλέα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους, και αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες ζωές, ως αναλώσιμο υλικό για το αυγάτεμα των κερδών των καπιταλιστών. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στους εργοδότες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία για τα νέα θύματα, όπως και για κάθε εργάτη που αχρηστεύεται ή χάνει τη ζωή του στο εργοτάξιο, στο γιαπί, στο εργοστάσιο, ή όπου αλλού εργάζεται.

Το ΠΑΜΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει την Υπουργό Απασχόλησης με έγγραφο του (στις 17 Φεβρουαρίου 2009) για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών στον Ασπρόπυργο στην εταιρία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να απαιτούν να παίρνονται μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλειάς και να παλεύουν για τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών τους στην προοπτική της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και επομένως και της εγκληματικής εργοδοσίας.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για αύριο Τρίτη και καλεί όλους τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Άμεσα Μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς για τον καύσωνα

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ             Ο παρατεταμένος καύσωνας που...

 28 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Συναδέλφισσες,...

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Όλα τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων κατά...