Απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015 για την Οικονομική εξόρμηση ΠΑΜΕ Μάρτης έως και Μάης 2015

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα δίνει όλες του τις δυνάμεις οργανώνοντας και συντονίζοντας τις προσπάθειες της εργατικής τάξης, των εργατικών σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων για να αντιμετωπιστεί η επίθεση του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Το άνοιγμα που έχει κάνει το ΠΑΜΕ, η οργάνωση μεγάλων απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, η πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων για όλα τα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών, έχουν καταγράψει το ΠΑΜΕ σαν μια δύναμη που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για την οργάνωση τους, για τη συσπείρωση δυνάμεων για την απαλλαγή τους από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ευθύνες που έχουμε αναλάβει, μπροστά και στις νέες εξελίξεις που έχουμε με την κυβερνητική εναλλαγή. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, νέων εργαζομένων, μεταναστών, που διαπιστώνουν τη σημασία της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος και προσδοκούν περισσότερα από αυτό.

Προϋπόθεση και όρος της δράσης του ΠΑΜΕ είναι η οικονομική του ενίσχυση. Το ΠΑΜΕ στηρίζεται στους εργαζόμενους, σ’ αυτούς που έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις του, στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους. Στηρίζεται στα εργατικά σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τους συνδυασμούς, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις επιτροπές στις συνοικίες, τις εργατογειτονιές. Έχουμε συζητήσει στην Εκτελεστική Γραμματεία και για τα οικονομικά των συνδικάτων και με ιδιαίτερη απόφαση καλέσαμε τα σωματεία να συζητήσουν ουσιαστικά στα ΔΣ. Πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε και τι μέτρα έχουν παρθεί και να βοηθήσουμε όπου υπάρχουν προβλήματα.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει επομένως άλλους πόρους. Το κεφάλαιό του είναι οι θέσεις του, η δράση του.

Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα. Η οικονομική ενίσχυση και η οικονομική του αυτοτέλεια δυναμώνει το ταξικό εργατικό κίνημα, δίνει ένα ακόμη γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής.

 

Για να μπορέσει το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης, της οργάνωσης των αγώνων απαιτούνται αυξημένα οικονομικά μέσα. Χρειάζεται λοιπόν να αναλάβει ο κάθε ένας μας τις ευθύνες του, να έχει τη δική του συμβολή. Είναι μια πολιτική μάχη που πρέπει να τη δώσουν όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οργανωμένα και με σχέδιο. Η μη ύπαρξη οικονομικών βάζει εμπόδια στις προσπάθειές μας.

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΜΕ κατέληξε να προχωρήσουμε σε οικονομική εξόρμηση η οποία θα γίνει από το Μάρτη έως και τον Μάη του 2015.

 

Πρέπει να οργανωθεί καλά η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης. Να πάρουμε υπόψη μας ότι η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων δυσκολεύει συνεχώς και μπαίνουν μεγαλύτερα εμπόδια. Επόμενα χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Να οργανωθεί καλά η συζήτηση στις Τοπικές Γραμματείες, Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς. Καλή αξιοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων, συσκέψεων.

Χρειάζεται με επιμονή, αποφασιστικότητα, καλή οργάνωση, σχέδιο, να απευθυνθούμε παντού. Η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, ο κάθε συνδικαλιστής, η κάθε επιτροπή αγώνα να πάρει την ευθύνη της να οργανώσει τη δουλειά, βάζοντας στη μάχη όλες τις δυνάμεις, όλες τις εφεδρείες.

Να χρεωθούν όλα τα μέλη των διοικήσεων με έλεγχο. Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας. Ακόμη δραστήριοι εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στους κλάδους, στα εργοστάσια. Ερχόμαστε και με αυτόν τον τρόπο σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους, συζητάμε μαζί τους την ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι μονόδρομος για το ταξικό κίνημα. Στόχος μας να είναι να μην επιστραφεί κανένα κουπόνι.

 

Οι πρόεδροι, οι γενικοί γραμματείς όλων των οργανώσεων, εκλεγμένα μέλη δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων να έχουν ελάχιστο ατομικό πλάνο 100 λαχνούς. Το κύρος του ΠΑΜΕ μέσα στην εργατική τάξη είναι ανεβασμένο και οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν.

 

Το κάθε κουπόνι θα στοιχίζει 3€. Το συνολικό πλάνο είναι 400.000€.

 

Επειδή η επιτυχία της εξόρμησης δε μπορεί να είναι υπόθεση μόνο ενός η Εκτελεστική Γραμματεία έχει μεγάλη ευθύνη. Οι Μπαλλού Αλεξάνδρα, Περράκης Αλέκος, Παπαγεωργίου Νίκος και Μπάμπης Τεννές θα αποτελούν την ομάδα ευθύνης.

Για τις ανάγκες της προπαγάνδας θα βγει αφίσα για τους χώρους δουλειάς, σπότ για το ραδιόφωνο.

Συμβολή και στην οικονομική εξόρμηση μπορεί να είναι η μεγάλη συναυλία που θα οργανώσουμε για το διεθνές εργατικό τραγούδι στις 26 Απρίλη.

Ν’ αξιοποιηθούν επίσης για την οικονομική εξόρμηση τα CD που θα βγουν και θα περιλαμβάνουν εργατικά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.

Ακόμη το θεατρικό του Γιάννη Ρίτσου : «Οι γειτονιές του κόσμου» που προγραμματίζεται να γίνει στις 5 Απρίλη.

 

 

10 Φλεβάρη 2015

Περισσότερα

Παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη συνέντευξη τύπου στο Υπ. Εργασίας

Για την συνέντευξη τύπου Τετάρτη 20 Μαρτίου,12:30μμ στο Υπουργείο Εργασίας – Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Σήμερα...

Παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής στη συνέντευξη τύπου συνδικάτων στο Υπ. Εργασίας

Παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου των συνδικάτων έξω από το υπουργείο εργασίας, 20 Μάρτη 2024...

Παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής στη συνέντευξη τύπου συνδικάτων στο Υπ. Εργασίας

Συνέντευξη Τύπου Συνδικάτων 20/3/24 12.30 υπουργείο εργασίας από το ΣΕΤΗΠ Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και...