Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδεύσεις για την “μετακίνηση” των συναδέλφων μας οδηγών

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που προκειμένου να συγκαλύψει τα τεράστια προβλήματα, που η ίδια δημιούργησε στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με την απόφασή της για
διαθεσιμότητα των οδηγών των ασθενοφόρων, προσπαθεί τώρα να “μετακινήσει” οδηγούς από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου προς την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων Ρόδου και Σύρου. Έτσι προσπαθούν οι “Αυτοδιοικητικοί” να μπαλώσουν τα προβλήματα που δημιούργησε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ από τον πολυνόμο που προώθησαν πρόσφατα για ψήφιση (ν. 4254/2014), σύμφωνα με τον οποίο εκτός των άλλων “οι οδηγοί που εργάζονται στα νοσοκομεία, τίθενται από τις 8 Απρίλη σε διαθεσιμότητα, τουλάχιστον για ένα μήνα”. Αυτή είναι η “ανεξάρτητη”, “αντιμνημονιακή” Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!
Αυτό είναι το “νέο, καινοτόμο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων”,  η “εσωτερική αγορά εργασίας”, που επαγγέλλεται η κυβέρνηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ως “μόνιμο μηχανισμό”. Η σπουδή της συγκυβέρνησης να καλύψει προσωρινά και όπως – όπως τα κενά που δημιουργεί, αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί της για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορούν να εκληφθούν. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική.  Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα η σημερινή συγκυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες- προσθέτει κι άλλα, γιατί θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη “κόστος” για το κεφάλαιο και το αστικό κράτος, που πρέπει να το ξεφορτωθεί και ταυτόχρονα πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γι αυτό λειτουργεί τα νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με κριτήριο το κέρδος, κλείνει άλλα νοσοκομεία, ιατρεία και υπηρεσίες υγείας, απελευθερώνει το φάρμακο, ιδιωτικοποιεί τη σίτιση, τη διαχείριση απορριμμάτων, την πληροφορική, τη φύλαξη και την καθαριότητα, χτυπάει τις εργασιακές σχέσεις, οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση εργαζόμενους (οδηγούς, υπαλλήλους ΟΠΑΔ κ.α.).
Σε όλα αυτά η επιχείρηση μετακίνησης στα ασθενοφόρα, οδηγών χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση καταγράφει και την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη ζωή και τα βάσανα του λαού.
Απαιτούμε από κυβέρνηση, Περιφερειάρχες και τους Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να σταματήσουν αμέσως τις μεθοδεύσεις για την “μετακίνηση” των συναδέλφων οδηγών. Απαιτούμε την ακύρωση της ρύθμισης για την διαθεσιμότητα των οδηγών των ασθενοφόρων.
Καλούμε ακόμη όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χώρο και σχέση εργασίας, να αγωνιστούν με αποφασιστικό τρόπο για την ανατροπή της αδίστακτης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής, που θυσιάζει τα πάντα υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τρέφουν καμιά αυταπάτη από τα ψέματα της συγκυβέρνησης ότι η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα που προωθεί η κυβέρνηση, γίνεται προς όφελός τους.
Η πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» και της ενίσχυσης της «επιχειρηματικότητας» (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ) δεν αφήνουν περιθώρια για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά  στρώματα.
Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει  την αναγκαιότητα για  οργανωμένη  πάλη  των εργαζομένων και των ανέργων με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, με τις λαϊκές επιτροπές στην γειτονιά και το χωριό, όχι μόνο για την ανασύνταξη του λαϊκού
κινήματος και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ., αλλά και την διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου διεκδικήσεων που θα ικανοποιεί το σύνολο των σύγχρονων κοινωνικών – λαϊκών αναγκών, τα δικαιώματα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την κατοικία τον ελεύθερο χρόνο. –

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΑΔΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΑΔΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...