Απάντηση του ΠΑΜΕ στις αθλιότητες του κ. Βρούτση

Δημοσιεύτηκε στις

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Σ/Κ στη ΝΕΤ», αντέστρεψε την πραγματικότητα λέγοντας προκλητικά πως «δεν υπάρχει μισθός 300 ευρώ σήμερα στη χώρα».

Με βάση την παραπάνω δήλωση να μας ενημερώσει ο κ. Βρούτσης για το ύψος του μισθού σήμερα ενός εργαζόμενου που θέλει να δουλέψει πλήρες ωράριο αλλά αναγκάζεται να εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να μας αναφέρει τον μισθό που παίρνει ένας νέος εργάτης ο όποιος δουλεύει με μερική απασχόληση στον κλάδο του εμπορίου, στον επισιτισμό κοκ, να μας μιλήσει για το ύψος του μισθού ενός σπουδαστή ο όποιος εργάζεται με σύμβαση μαθητείας, ενός εργάτη που είναι σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας ή να μας αναφέρει τί εισόδημα φέρνει στο σπίτι ένας εργάτης που κυνηγά το μεροκάματο «από δω και από εκεί». Να μας πει ο κ. Βρούτσης τι μισθό παίρνει αυτός που δεν πληρώνεται για μήνες στους εκατοντάδες εργασιακούς χώρους σε συνθήκες μαζικής απληρωσιάς.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε επίσης ένα ακόμα πρόγραμμα εργασίας για ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών. Πρόκειται στην ουσία για άλλο ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας και μοιράσματος της φτώχειας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με φτηνό εργατικό δυναμικό που θα χαριστεί σχεδόν τζάμπα στους επιχειρηματίες.

Η τωρινή εμπειρία από τα 5μηνα προγράμματα στους Δήμους και τις Περιφέρειες μέσω τον ΜΚΟ, όπου οι άνεργοι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι ενώ ήδη εργάζονται κανονικά και σε πολλούς από αυτούς λήγει η σύμβαση, δείχνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο «τι μέλλον προδιαγράφεται» αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε νέο εργαζόμενο και άνεργο να δώσει την απάντηση στους εργοδότες και στο πολιτικό προσωπικό τους με οργάνωση στα συνδικάτα.
Κανένας νέος εργάτης ο οποίος θα μπει από ανάγκη στα νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους, να μη μείνει ανοργάνωτος. Να δεθεί με τους εργαζόμενους του κλάδου, να οργανωθεί στο σωματείο του, να μη θεωρήσει την κατάσταση προσωρινή. Να παλέψουμε για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες της τάξης μας. Να δυναμώσει η ταξική απάντηση παντού, σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά. Για να πάρει απάντηση η πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.

 

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...