Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για τις εξελίξεις στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

0

 

Συνάδελφοι –ες ,

 Οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, εργάζονται τα τελευταία οχτώ χρόνια σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας.

Η διοίκηση του ΕΚΠΑ(Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) που είναι και ο κύριος μέτοχος του Ιδρύματος, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία των Κυβερνήσεων, επέβαλλε μειώσεις μισθών έως και 40%, εκ περιτροπής εργασία και όλες τις  αντεργατικές ρυθμίσεις που είχε την δυνατότητα να επιβάλλει.

 Σήμερα προχωρά ένα βήμα παρακάτω. Με εξώδικο που έστειλε, απειλεί τους εργαζόμενους με μηνύσεις για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη, εάν δεν «κατεβάσουν» το πανό διαμαρτυρίας που έχουν αναρτήσει στην είσοδο του νοσοκομείου.

 Αποδεικνύεται ότι η καταστολή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής απληρωσιάς, μειώσεων μισθών και εντατικοποίησης της εργασίας που επιβάλλεται εδώ και χρόνια από την Διοίκηση του Ιδρύματος.

 Αποδεικνύεται ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, της οργανωμένης πάλης. Η υπομονή, η λογική της υποχώρησης, η αποκλειστική ανάθεση της λύσης των προβλημάτων στις δικαστικές διαμάχες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δίνουν χρόνο στην Διοίκηση, να ανοίγει την όρεξη για μεγαλύτερη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

 Το κλαδικό σωματείο της Αθήνας, απαιτεί να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να λήξει οριστικά το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας. να εξασφαλιστεί μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

 Δηλώνουμε στην Διοίκηση του Ιδρύματος ότι οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                            

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.