Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΜΣΤΕΛ για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συμπληρώνονται φέτος 131 χρόνια από την ημέρα που εξεγέρθηκαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1886, διεκδικώντας 8ωρη εργασία, αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , γράφοντας με τον αγώνα και τη θυσία τους μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρό και καθοδηγητικό και σήμερα που οι κατακτήσεις των εργαζομένων και όλα τα δικαιώματα μας αμφισβητούνται και ξηλώνονται, ενώ τα αιτήματα αυτά του 1886 παραμένουν στην πλειοφηφία των χώρων εργασίας το 2017, αιτήματα προς κατάκτηση.

Η πρωτομαγιά φέτος έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την β’ αξιολόγηση φέρνοντας νέα μέτρα σε βάρος εργαζόμενων και συνταξιούχων, μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα και περιλαμβάνουν περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, νέα περικοπή των συντάξεων, απελευθέρωση απολύσεων και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Την ίδια ώρα τα σύννεφα του πολέμου έχουν πυκνώσει στην περιοχή και εντείνονται οι συγκρούσεις με λεία μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές και τον έλεγχο στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας.

Τα σύνορα ξαναχαράσσονται, οι λαοί μακελεύονται, ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και θαλασσοπνίγονται στην μεσόγειο, με τις ευθύνες της κυβέρνησης να είναι τεράστιες καθώς εμπλέκει την χώρα μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Χθες είχαμε νέα τραγωδία με 16 τουλάχιστον νεκρούς πρόσφυγες σε ναυάγιο στη Λέσβο, νεκρούς που έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα χωρίς τέλος, που έχει μετατρέφει το Αιγαίο μας σε απέραντο νεκροταφείο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

όλοι την 1Π του Μάη στο Σύνταγμα στις 10:00, στο πανό της ομοσπονδίας μας!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά βαδίζοντας στον δρόμο που χαράχτηκε το 1886 και δεν είναι άλλος από τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ, τον μόνο δρόμο που υπάρχει για εμάς τους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το νόημα, ο διαχρονικός φάρος της Πρωτομαγιάς, που όσο και αν προσπαθούν να το αλλοιώσουν δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !

Αγωνιζόμαστε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά!

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...