Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής για την μεγάλη πορεία αγώνα ανέργων Πάτρα -Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

 Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία που έλαβε ο Δήμος Πατρέων, για να πραγματοποιηθεί πορεία – αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα, στήριξης των ανέργων.

 Η ανεργία δεν έχει χτυπήσει μόνο την πόλη της Πάτρας, οι άνεργοι συνολικά στην Ελλάδα και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πάνω από το 1.500.000. Κανένας μας δεν πρέπει να μένει αμέτοχος και αδιάφορος γιατί η ανεργία έχει πλέον χτυπήσει την πόρτα κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι ανίκανος για να εργαστεί, το ακριβώς αντίθετο.

 Με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με το βάθεμα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια θα συνεχίζονται και θα οξύνονται. Ταυτόχρονα ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων επιβάλλεται από τα μονοπώλια σε όλους τους κλάδους και ειδικά στον κλάδο των Τηλεπικοινωνίων και της Πληροφορικής προς όφελος της κερδοφορίας τους. Πρόκειται για πολιτικές που έρχονται απευθείας από οδηγίες της Ε.Ε και των υπολοίπων αστικών επιτελείων (ΟΟΑΣΑ κτλ), που έχουν επιβάλλει νέες μορφές εργασίας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ορισμένου χρόνου συμβάσεις εργασίας κτλ χαρίζοντας στο κεφάλαιο ένα πλούσιο νομοθετικό οπλοστάσιο για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους.

 Ειδικά στον κλάδο των Τηλεπικοινωνίων και της Πληροφορικής, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε άμεσα το ζήτημα της ανεργίας, αφού η «ανακύκλωση» των εργαζομένων υπάρχει και οξύνεται. Οι μισθοί πείνας, οι επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, η τρομοκρατία, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι απολύσεις και η εγγραφή μας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι:

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...