Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΙΤΗ 25/4 στο ATHENS LEDRA 5 το απόγευμα

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ, 10 πμ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τα επιχειρησιακά σωματεία, να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά με αγωνιστική απάντηση και απεργία.

Να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά οργανώνοντας σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

 ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Η κυβέρνηση η ΕΕ, το ΔΝΤ όπως και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο θέλουν τη στήριξη μας, την ανοχή μας για να έρθει «ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση», και να βγούμε στο “ξέφωτο”. Εκεί στο “ξέφωτο” θα παγιώσουν τα παλιά και τα νέα μέτρα. Εκεί στο “ξέφωτο” θα μας φέρουν τις ομαδικές απολύσεις, τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση μισθών. Εκεί στο “ξέφωτο” θέλουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό και στον Επισιτισμό εδώ και χρόνια ζούμε στο πετσί μας αυτή την ανάπτυξη. Η τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο μας είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του 8ωρου, των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την εφαρμογή δεκάδων μορφών εργασίας που έχουν κάνει σμπαράλια το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το 5θήμερο. Είναι αποτέλεσμα της γενίκευσης της μαθητείας, της εδραίωσης των δουλεμπορικών γραφείων, της απλήρωτης δουλειάς.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο τουρισμό πληρώνουμε ταυτόχρονα και τη κρίση και την ανάπτυξη, που μοναδικό κριτήριο έχει τα κέρδη τους. Εμείς πληρώνουμε τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι έχουν αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να είναι σήμερα απλήρωτοι και άνεργοι κι ακόμα περισσότεροι να είναι κάθε μέρα με το τηλέφωνο στο χέρι για ένα μεροκάματο στα χλιδάτα Ξενοδοχεία και τις υπερσύγχρονες επιχειρήσεις τους.

Έχουμε αποκτήσει σημαντική πείρα, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η ανάπτυξη, δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, χειροτερεύει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

 Τώρα ξέρουμε ότι η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι η πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που ληστεύει τον ιδρώτα των λαών. Είναι η αιτία που σπέρνει το θάνατο στη γειτονικές μας χώρες για του αφέντη το φαΐ. Εμπλέκεται και η χώρα μας όλο και πιο ενεργά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για να ξαναχαράξουν τα σύνορα, να μοιράσουν τα κέρδη από την ενέργεια, τους εμπορικούς δρόμους.

 

ΟΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δε χρειάζεται λοιπόν να ψάξουμε πολύ πιο βαθιά για να καταλάβουμε για ποιανού τα συμφέροντα σκοτώνονται σήμερα οι λαοί της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

 

Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις των εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων στο Τουρισμό όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκαναν σαφές ότι αυτή η κατάσταση στις γειτονικές χώρες τους βοηθάει στη κερδοφορία τους και τον ανταγωνισμό τους με τη Τουρκία και τις γειτονικές χώρες. Είναι οι ίδιοι που μαζί με άλλους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, προπαγανδίζοντας αυτό τον δολοφονικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό ως «παράγοντα της ασφάλειας στη περιοχή». Την ώρα που ήδη η χώρα συμμετέχει ενεργά στις επεμβάσεις, στις δυνάμεις κατοχής κι από κοινού με τους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας προετοιμάζουν το έδαφος για το ενδεχόμενο βαθύτερης εμπλοκής σε πόλεμο.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥΣ !

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!

Οι Ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σήμερα τη φρίκη του πολέμου. Σηκώνουμε τοίχος απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, παλεύουμε σε κάθε χώρο δουλειάς να μη περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.

Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής να αγωνιστούμε:

 

    • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές.

    • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

    • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟαπό το Αιγαίο.

    • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

    • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

      Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...