Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τα γεγονότα στην πλατεία Σαπφούς

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών στην Πλατεία Σαπφούς. Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε, αλλά και εξελίχθηκε η επίθεση φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη, ότι είχε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Αξιοποιώντας το κάλεσμα που είχε προηγηθεί για συλλαλητήριο υπέρ της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατιούνται άδικα στις φυλακές της Τουρκίας, οι ακροδεξιές – φασιστικές ομάδες έδρασαν, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο βίας και επίθεσής τους κατά των προσφύγων – μεταναστών.

 Για άλλη μια φορά βέβαια η πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν την κύρια ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, την «έβγαλε καθαρή» αφού ούτε λόγος δεν γίνεται για αυτούς που γεννούν και εντείνουν τα προβλήματα. Ο διπλός εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι επιλογή τους αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών που γεννούν προσφυγιά. Οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, που συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας στους σχεδιασμούς τους, εντείνουν την επιθετικότητα τους, λεηλατούν και ξεριζώνουν τους λαούς με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων τους.

Η κυβέρνηση όμως έχει ευθύνες και απέναντι στους κατοίκους του νησιού, αφού παρά τις όποιες υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς, δεν έχει λάβει στην ουσία κανένα μέτρο για την προστασία των κατοίκων γύρω από τα hotspots και για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη δράση των ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων που καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό. Αποκρύπτουν εσκεμμένα από τον λαό τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να φανούν σαν αντισυστημικοί ενώ στην ουσία είναι άξιοι υποστηρικτές της πολιτικής αυτής που ματώνει τους λαούς, που γεννά φτώχεια και προσφυγιά.

 Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να απαιτήσουν τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων, για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.

Να δυναμώσουν την πάλη κόντρα στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, για τον οριστικό απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και συνολικά από τη χώρα μας.

Να μην επιτρέψουν να αναπτυχθούν αντιλήψεις μίσους και ρατσισμού στο λαό, αντιθέτως να ενταθεί η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

 

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...