Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων για το Σωματείο και τους εργαζόμενους στον ΚΑΝΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΚΑΝΑΚΗ που με το σωματείο τους διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων που έγιναν από την εργοδοσία. Είναι ανάγκη άμεσα να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις που θα δείχνουν στην εργοδοσία την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.

 Καταταγγέλουμε την εργοδοσία του ομίλου ΦΙΛΙΠΟΥ που εντείνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, στον κλάδο, προχώρησε σε απολύσεις στην επιχείρηση ΚΑΝΑΚΗ και σε μειώσεις στο ΜΙΜΙΚΟ.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν διαμορφώσει τους όρους για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατήρησε και επέκτεινε όλους αυτούς τους όρους και με τα νέα μέτρα που προωθεί σχεδιάζει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση.

Την ίδια στιγμή στηρίζει με κάθε τρόπο τα αφεντικά της, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλέβοντας και χαρίζοντάς τους τον ιδρώτα μας.

Η επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης πρέπει να πάρει άμεση απάντηση. Το δικαίωμα στην εργασία αλλά και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας συνδέονται με το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή και είναι ζήτημα όλων των εργαζομένων του κλάδου να το υπερασπιστούμε.

 Καλούμε όλα τα σωματεία του ομίλου, μαζί με την ομοσπονδία μας, να διοργανώσουμε άμεσα σύσκεψη προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό σχέδιο δράσης. Όλοι οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του ομίλου και του κλάδου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Να μη δεχτούμε την καταδίκη στην ανεργία, τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή.

Να μη συμβιβαστούμε με το ότι ενώ στον κλάδο παράγουμε ένα σωρό προϊόντα απαραίτητα για τη διατροφή του ανθρώπου, την ίδια στιγμή, αυτά, τα ίδια προϊόντα, λείπουν από τα σπίτια των ίδιων των εργαζομένων που τα παράγουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...