Ανακοίνωση της Γραμματείας Ν. Ξάνθης για το γεμάτο «άρωμα» ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, προς την γνωστή στους εργαζόμενους της Ξάνθης εταιρία BIGTEM

Δημοσιεύτηκε στις

 

να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι…

 

 

 

Δεν πέρασαν καλά – καλά δυο μήνες (30/01/2017) μετά την επίσκεψη του αν. Υπουργού άμυνας, κ. Βίτσα στο εργασιακό κάτεργο της e-value, για να μας δείξει ποια είναι η ανάπτυξη και η υγιείς επιχειρηματικότητα που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και ήρθε η απάντηση τις αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο. Ο λόγος για το γεμάτο «άρωμα» ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, προς την γνωστή στους εργαζόμενους της Ξάνθης εταιρία BIGTEM, για την προσφορά χυμών ροδιού για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί, το παραπάνω γεγονός. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης φρόντισε να επιδείξει και με το παραπάνω στη τοπική κοινωνία της Ξάνθης, τις θέσεις του πολιτικού φορέα που τον στήριξε (ΝΔ) για το αναπτυξιακό σοκ που μας περιμένει για το ενδεχόμενο αλλαγής σκυτάλης, από Αλέξη σε Κυριάκο. Αλήθεια κ Αντιπερειάρχα γνωρίζετε ότι:

 

  • Η εταιρεία Bigtem έχει μπει στη λίστα των «καλοπληρωτών» εργοδοτών στην Ξάνθη, όταν από το καλοκαίρι του 2016, ακόμα υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας, για μη καταβολή δεδουλευμένων, για μη καταβολή δώρων και επιδομάτων;

  • Η εταιρεία Bigtem προσφάτως πέρασε και σε απολύσεις εργαζομένων;

 

Μετά τα παραπάνω για άλλη μια φορά έρχεται να πάρει νόημα η λαϊκή ρήση «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι…» όταν η εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα 7 χρόνια τώρα ξεζουμίζονται για τα ματωμένα πλεονάσματα, που αντί να πηγαίνουν για τη βελτίωση των συνθηκών σε υγεία παιδεία πρόνοια, ξεπληρώνουν χρέη παλιότερων «επιτυχημένων» επιχειρηματιών, ή ετοιμάζονται να δοθούν με την βούλα της Ε.Ε. σε είδη πετυχημένους επιχειρηματίες σαν τους κυρίους της BIGTEM. «Προτείνουμε» σε κυβέρνηση αλλά και σε αντιπολίτευση να δώσουν τα ευχαριστήρια τους, σε άλλες μεγάλες και γνωστές για την κοινωνική εταιρική ευθύνη τους, επιχειρήσεις της Ξάνθης:

 

  • Την E- value με την πολυδιαφημιζόμενη δια βίου μάθηση των εργαζομένων, «καμπανάκι απόλυσης».

  • Στο όμιλο Πλαστικά Θράκης για την πολιτική κοινωνικής δράσης του και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στα θερμοκήπια.

  • Την εταιρία «Ροδόπη» που δίνει γάλατα σε παιδιά που καθαρίζουν παραλίες και απολύει ίσως και τους γονείς τους που δεν υπογράφουν μειωμένη σύμβαση.

  • Την εταιρεία SUNLIGHT για τις πρωτιές που παίρνει σε όλους τους τομείς της παραγωγικότητας και των εξαγωγών, καταφέρνοντας έως ένα βαθμό να καλύψει ότι πίσω από την πετυχημένη της πορεία μέσα στην κρίση και τη δημιουργία μάλιστα και θυγατρικής εταιρίας στην Κομοτηνή, βρίσκονται οι μειώσεις 13% στους μισθούς των εργαζομένων της από το 2012.

 

Υστερόγραφο1: τα παραδείγματα είναι ελάχιστα σε σχέση με την κατάσταση στο νομό.

 

Υστερόγραφο2: Για όλα τα παραπάνω και για αυτά που μας φέρνουν Ε.Ε, ΔΝΤ, συγκυβέρνηση και όλοι οι παρατρεχάμενοι της, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με εντολή του μεγάλου κεφαλαίου, επιγραμματικά αναφέρουμε μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις, απελευθέρωση απολύσεων, περεταίρω ελαστικοποίηση των μορφών εργασίας, μείωση του αφορολόγητου κλπ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενος, την μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία της περιοχής μας.

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από την οργάνωση του αγώνα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία μέσα από ταξικά συνδικάτα, την κατάκτηση Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...