Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ για το χτύπημα του απεργιακού διακιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην Απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα στους τόπους δουλειάς

 Την ίδια στιγμή που οι ντίλερ των επιχειρηματιών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαφημίζουν εντός και εκτός της χώρας το “ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον” με εργαζόμενους “καθαρούς” από στοιχειώδη δικαιώματα, προσφέροντας δεκάδες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους προετοιμάζοντας την “ανάπτυξή” τους.

 Θέλουν να βάλουν στο χέρι τα Σωματεία και τη δράση τους, να βάλουν νέα εμπόδια στο δικαίωμα να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων.

 Μας θέλουν υποταγμένους με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στα ατελείωτα ωράρια, την απληρωσιά και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Μας αφαιρούν τη δυνατότητα πρόσβασης στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη δουλειά για τους νέους που κάνουν την πρακτική τους και τον υπο-κατώτατο μισθό για τους νέους από τη Μαθητεία.

 Ταυτόχρονα καλλιεργούν την αποστροφή και την απαξίωση της συνδικαλιστική δράσης, αξιοποιώντας τους “εργατοπατέρες” και τα “λαμόγια” που στήθηκαν από την εργοδοσία με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα… όπως άλλωστε συνεχίζει σήμερα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Φρέσκο είναι το παράδειγμα του εργοδοτικού οργίου με τίτλο “Σωματείο” στα Σούπερ Μάρκετ της Αττικής που ελέγχεται από τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι “εκπρόσωποι” των εργαζομένων είναι τα στελέχη της εργοδοσίας, οι διευθυντές τους, ώστε οι εργοδότες να “διαπραγματεύονται” με τους εαυτούς τους!

 Καμία σχέση δεν έχουν οι σμπαραλιασμένοι στην πλειοψηφία σύλλογοι των φοιτητών και σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχουν γνωρίσει οι νέοι με τα Σωματεία μας. Είναι τα αποτελέσματα των έργων και των ημερών των ίδιων πολιτικών δυνάμεων στους φοιτητές που έχουν φέρει 4 μνημόνια ως τώρα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), και με την αντίστοιχη στήριξη καθέδρας από μερίδα καθηγητών, συνεργασίες με επιχειρηματικούς ομίλους, ημερίδες με επιχειρηματίες κλπ.

 Τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν το παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν!

 

  • Το 60% των νέων προσλήψεων να είναι με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

  • Η ανεργία στους νέους (15-24) να είναι στο 42,8%.

  • Με τις συμβάσεις “ορισμένου χρόνου”, δηλαδή ενός μήνα, μιας ημέρας κλπ να έχουν αυξηθεί κατά 130% σε τέσσερα χρόνια και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις”, προϊόν εργοδοτικών εκβιασμών και πιέσεων να έχουν αυξηθεί κατά 175% την τελευταία τετραετία!

Δεν είναι αυτό που αξίζει για τη ζωή μας!

 

Περνάμε στην αντεπίθεση μαζικοποιώντας τα Σωματεία μας

Δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ

 

Για Σωματεία ζωντανά με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, που δεν χωρούν στην “ανάπτυξή” τους. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, με στόχο την ανατροπή όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν οι εργοδότες στα χέρια τους!

 Που θα τα εκπροσωπούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους και τις διεκδικήσεις τους στον αγώνα. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια υψηλού επίπεδου, ελεύθερο χρόνο με δυνατότητα πρόσβασης όλων των εργαζομένων και των παιδιών τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την αναψυχή και τις διακοπές.

 Για κίνημα που η καρδιά του θα χτυπά μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που νόμιμα έχουν εξασφαλίσει από το αστικό κράτος οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ξεζουμίζουν το παρόν και το μέλλον μας.

 Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την συμμετοχή και δράση των νέων εργαζομένων στη λειτουργία και τη δράση του Σωματείου τους. Στην διαρκεί επίθεση που δεχόμαστε να μην μείνει κανένας μόνος τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.

 Όσο κι αν προσπαθεί ο καθένας μόνος τους να τα βγάλει πέρα με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, θα βλέπει τις προσπάθειές του να είναι άκαρπες, να “πέφτουν” στο κενό. Θα τους νιώθει ανίκητους, άτρωτους. Ενώ στην πράξη την όποια δύναμη έχουν, την δίνουν οι εργαζόμενοι από την εργασία τους. Οργανωμένοι έχουμε τεράστια δύναμη που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

 Το ξέρουν, και αυτό θέλουν να το αποφύγουν, γι’ αυτό βάζουν κι άλλα εμπόδια στην λειτουργία και δράση των Σωματείων μας και την Απεργία. Η συνδικαλιστική δράση, η Απεργία και οι όποιες κατακτήσεις γνώρισαν οι προηγούμενες γενιές κατοχυρώθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς. Δεν λύγισαν μπροστά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας γιατί η ενότητα χτίστηκε πάνω στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων, στην προοπτική του αγώνα που αγκάλιαζε όλη τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

 Δυνατός εργαζόμενος είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος στο Σωματείο του με το ΠΑΜΕ!

 Τέτοια προσπάθεια γίνεται καθημερινά από εκατοντάδες Σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο! Χρειάζεται καθημερινά να μπαίνουν νέες δυνάμεις σ’ αυτόν τον αγώνα για να σπάει ο φόβος! Αυτό είναι το πραγματικό σύγχρονο και αναγκαίο που οφείλουμε απέναντι στο παρόν και το μέλλον μας!

 Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, στην Αττική την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 5μμ στο υπουργείο Εργασίας.

 

 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...